CONSTANȚA PROTESTEAZĂ: “Vrem JUSTIȚIE, NU CORUPȚIE!”

CONSTANȚA PROTESTEAZĂ: “Vrem JUSTIȚIE, NU CORUPȚIE!”

Cel puțin 1000 de constănțeni au mărșăluit pe principalele bulevarde ale orașului, cerând independența justiției. Li s-au alăturat reprezentanții confederațiilor sindicale BNS și Cartel Alfa care resping transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Coloana de manifestanți s-a oprit la sediul PSD unde se strigă “PSD,Ciuma roșie” și “Hoții, Hoții!”

Protestul a început pe platforma din fața prefecturi Constanța unde reprezentanții grupului #Rezist vin seară de seară. Li s-au alăturat numeroși membri ai partidelor de opoziție, PNL și USR și, pentru prima dată, au participat și reprezentanții locali ai confederațiilor sindicale BNS și Cartel Alfa. Rândurile protestarilor s-au îngroșat când manifestanții, flancați de un număr impresionant de jandarmi, au pornit în marș pe principalele bulevarde ale orașului. “Vrem justiție, nu corupție!”, „DNA, să vină să vă ia!”, “Nu vrem să fim o nație de hoti!”,”Dragnea si ai lui, trădătorii neamului!”, „Popor, trădat de un condamnat!”, scandau ]n stradă constănțenii cerându-le concetățenilor să li se alăture. 

Oamenii și-au arătat nemulțumirea, fluturând tricolorul, purtând pancarte cu lozinci antiguvernamentale și anti PSD și ALDE, suflând în fliere și vuvuzele. “Mă revoltă ce au făcut cu țara. Au dus țara în prăpastie. Cât să mai tolerăm? Tot ce fac, fac pentru ei, să scape de pușcărie. Și să poată fura mai departe. Tot ce au spus în programul lor de guvernare, nimic nu s-a adeverit. Noi vrem justiție, nu corupție. Vrem să nu se lege de legile justiției, de Codul Penal. Vrem demisia guvernului Tudose, a lui Dragnea, Tăriceanu și Dorneanu, care sunt otrava acestui popor. Au dus țara in haos juridic și economic”, a declarat Maria Stela Mutalip. “Ați reușit, ne-ați unit!”, au scandat tinerii. 

“Avem nevoie de legi mai bine făcute care să pedepsească răul, nu să îl încurajeze sau să-l prescrie. Nu am venit pentru salariu la acest protest. Am venit pentru justiție. Sunt de partea DNA-ului. Cei care sunt vinovați trebuie să plătească, trebuie să demisioneze. Să fie înlăturați. Ăștia nu ne reprezintă pe noi. Vom protesta până când se rezolvă situația,  indiferent cât de frig va fi”,  a spus și Mihaela Călin. Iar Feuzi Ismail, din Medgidia, a subliniat că “se incearcă, în continuare, modificarea legilor justiției pentru ca cei care au fraudat această țară să scape nepedepsiți”. Liderul Cartel Alfa Constanța, Ion Caraignat,  a amintit că mulți români, mai ales cei din mediul privat, vor pierde foarte mult la salariu și de aceea, suntem alături de societatea civilă și de colegii din BNS în această seară. Și aici și la București”. 

Ne puteți urmări și pe Google News