Evenimentul Zilei > Politica > Consiliul Județean Constanța, primul care propune Declarația de Unire cu Republica Moldova
Consiliul Județean Constanța, primul care propune Declarația de Unire cu Republica Moldova

Consiliul Județean Constanța, primul care propune Declarația de Unire cu Republica Moldova

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, propune CJ Constanța un proiect de hotărâre privind susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova, în vederea aprobării în ședința solemnă de consiliu, ce va avea loc pe data de 27 martie, când se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Consiliul Județean Constanța va fi astfel primul din țară care va dezbate, într-o ședință solemnă, propunea de aprobare, în mod simbolic, a declarației de unire dintre Basarabia și România.

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, în calitate de președinte al Partidului Mișcarea Populară Constanța, a depus la Consiliul Județean, “Proiectul de Hotărâre privind susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova, în vederea aprobării în ședința solemnă de consiliu, ce va avea loc pe data de 27.03.2018, dată cu o puternică încărcătură patriotică și de importanță semnificativă pentru cele două țări”. Potrivit inițiatorului, proiectul vine ca urmare a faptului că anul 2018 este declarat Centenarul Marii Uniri cu Basarabia, iar în data de 27.03.1918 s-a înfăptuit unirea dintre România și Basarabia.

“Acest gest simbolic vine în întâmpinarea declarațiilor de unire cu patria mamă, România, declarații adoptate în peste 70 de localități din Basarabia. Este o datorie morală pe care o avem pentru reîntregirea neamului românesc și pentru eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă”, a declarat Claudiu Palaz. Ulterior adoptării prezentului proiect de hotărâre,  acesta va fi transmis președintelui României, Camerei Senatului, Camerei Deputaților și Guvernului României, constituind astfel un pas pentru reîntregirea națională, potrivit președintelui CJ Constanța, Claudiu Palaz.