Evenimentul Zilei > Justitie > Consilierul județean Dănuț Cornea, la DNA Ploiești în dosarul Ciuperceasca
Consilierul județean Dănuț Cornea, la DNA Ploiești în dosarul Ciuperceasca

Consilierul județean Dănuț Cornea, la DNA Ploiești în dosarul Ciuperceasca

Consilierul județean PNL Dănuț Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, s-a prezentat joi după-amiază, la sediul DNA Ploiești, fiind citat pentru a fi audiat în dosarul Ciuperceasca.

Conform Agerpres care citează surse judiciare, în acest dosar, care-l vizează și pe fostul deputat PDL Florin Anghel, Cornea este acuzat de abuz în serviciu. În același dosar, ar urma să fie audiată tot astăzi și Andreea Cosma, fiica președintelui suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma. Fostul deputat PDL Florin Anghel, care s-a prezentat joi dimineața la sediul DNA Ploiești, este audiat de procurorii anticorupție în legătură cu afacerea "Ciuperceasca", prejudiciul în acest dosar fiind estimat la 18 milioane lei.

Cazarmă vândută

Potrivit unor surse, în perioada în care Anghel a fost președinte al Consiliului Județean Prahova, autoritățile ar fi vândut la prețuri subevaluate zeci de hectare de teren care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca.

Concret, în mandatul de președinte de CJ al lui Florin Anghel, aproximativ 40 de hectare de teren, care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca, au fost trecute din proprietatea MApN în proprietatea Parcului Industrial Plopeni, al cărui acționar unic este Consiliul Județean Prahova. Ulterior, terenurile respective ar fi fost vândute la prețuri subevaluate, prejudiciul creat astfel fiind estimat la 18 milioane lei. În acest dosar, ar fi vizați și directorul de atunci al Parcului Industrial Plopeni, consilierul județean Dănuț Cornea, dar și Andreea Cosma, fiica președintelui suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma.