Evenimentul Zilei > Actualitate > Consilieri locali la Festivalul Gheţii
Consilieri locali la Festivalul Gheţii

Consilieri locali la Festivalul Gheţii

Patru consilieri locali şi doi angajaţi ai Primăriei Ploieşti se vor întoarce mâine dintr-o excursie plătită din bani publici efectuată în China.

Consilierii locali Ion Rusu şi Constantin Dinu de la PNL, Gheorghe Moraru de la PSD şi Elena Trican de la PC, împreună cu alţi doi angajaţi ai Primăriei Ploieşti, se întorc mâine dintr-o minivacanţă suportată din bugetul oraşului, pe care au petrecut-o în China.
 
Motivul:
ei au participat la Festivalul Internaţional de Sculptură în Gheaţă de la Harbin, oraş cu care Ploieştiul este înfrăţit şi unde, de două ori pe an, o delegaţie numeroasă merge în schimb de experienţă.

Deşi consilierii ploieşteni trebuiau
să se întoarcă în ţară pe 8 ianuarie, ei şi-au prelungit vacanţa cu două zile pentru a vizita şi oraşul Beijing.

De data aceasta, costurile pentru distracţia suplimentară vor fi suportate din propriile buzunare. În hotărârea de consiliu local, prin care s-a votat cu rapiditate această excursie, nu se specifică costurile deplasării.

Însă ultima excursie la Harbin, efectuată în luna iulie a anului trecut de patru consilieri şi trei angajaţi ai primăriei, Magdalena Mazâlu şi Alina Istrătescu, sub pretextul participării la un târg economic, a costat bugetul local aproape 4.000 de euro. „Din păcate, dacă există o hotărâre de consiliu local prin care se aprobă o deplasare în străinătate, noi nu putem interveni. Doar alegătorii pot sancţiona prin vot imoralitatea unor astfel de deplasări pe bani publici“, susţine Nicolae Balalia, directorul Curţii de Conturi Prahova.

„Costurile sunt
total nejustificate“

Grupurile PD şi PRM din Consiliul
Local Ploieşti au refuzat invitaţia municipalităţii de a se deplasa în China, la Festivalul Gheţii. „Costurile unor astfel de acţiuni sunt total nejustificate. Eu ştiam că aleşii locali trebuie să urmeze cursuri de perfecţionare, nu să participe la tot felul de festivaluri“, a declarat Dan Ioniţă, liderul grupului PD din legislativul ploieştean.

În 2007, cu câteva excepţii, toţi
consilierii locali au fost, prin rotaţie, în delegaţii la Bruxelles, Brescia, Strasbourg şi München, sub pretextul unor schimburi de experienţă sau al promovă rii imaginii Ploieştiului în Europa.

HARBIN


Sute de mii
de turişti anual

Organizat anual, din 1985,
Festivalul Gheţii şi al Zăpezii de la
Harbin, din nord-estul Chinei, atrage de fiecare dată sute de mii de vizitatori dornici să admire frumuseţea sculpturilor de gheaţă. Anul acesta, tradiţionalul festival are ca temă Jocurile Olimpice. Peste 2.000 de structuri de gheaţă şi zăpadă asemănătoare unor clădiri luminate sunt construite în parcurile oraşului şi vorbesc despre marele eveniment sportiv din vară. Manifestările festive, începute pe 5 ianuarie, durează câteva săptămâni. (Mara Popescu)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: