Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, acuzat oficial de crimă

Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, acuzat oficial de crimă

Procurorii americani vor face, astăzi, primele acuzaţii oficiale în cazul morţii cântăreţului Michael Jackson. Vizat în acest sens este fostul medic al megastarului, doctorul Conrad Murray, anunţă Reuters.

Murray a fost acuzat de omor prin imprudenţă de către completul de judecători din Los Angeles, iar astăzi vor începe audierile preliminarii – pe care experţii în justiţie le consideră doar o simplă formalitate. Această procedură va permite să determine dacă este necesară implicarea medicului într-un proces în adevăratul sens al cuvântului.

Potrivit site-ului TMZ, unul dintre martorii-cheie în proces va fi producătorul ultimului turneu al lui Michael Jackson, „This Is It”, Kenny Ortega.  O sursă a declarat publicaţiei citate că Ortega va depune mărturie că, pe 19 iunie 2009, cu o săptămână înainte de a muri, Michael se plângea că îi este foarte frig şi chiar a fost incapabuil să participe la repetiţii, care au fost anulate. Seringa misterioasă

Doctorul Conrad Murray a recunoscut că i-a administrat lui Michael o injecţie cu propofol (un anestezic puternic), despre care, ulterior, s-a stabilit că ar fi principala cauză a decesului. Respectivul medicament este administrat numai în spital, în cazul procedurilor medicale, însă Murray a decis că îl poate folosi şi pentru tratament ambulatoriu.

Ne puteți urmări și pe Google News

La finalul audierilor preliminarii, porocurorii speră să poată demonstra că Murray, care a fost angajat de promoterulul turneului „This Is It” pentru a avea grijă de starea de sănătate a artistului, că în acea perioadă avea dificultăţi financiare şi că i-a administrat medicamente în mod iresponsabil lui Michael, pentru a-l face dependent de ele şi, implicit, de el.

Până acum, Murray a pledat „nevinovat” pentru toate acuzaţiile care i-au fost aduse, iar procurorii au precizat că ancheta s-ar putea axa asupra unei seringi misterioase găsite lângă trupul lui Michael Jackson, o altă seringă decât aceea cu care Murray îi injectase megastarului doza fatală de propofol.

Cântăreţul Michael Jackson, supranumit şi „Regele Pop”, a încetat din viaţă la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, la locuinţa sa din Los Angeles.