Victor Ponta a spus că a fost cea mai mare onoare şi bucurie pentru el să fie preşedintele PSD şi că cea mai mare înfrângere a fost cea suferită la referendumul de demitere a preşedintelui din 2012. Premierul a mai spus că va sprijini "cu toate puterile" sale noua conducere a partidului şi i-a mulţumit lui Liviu Dragnea pentru "parteneriatul loial" de cinci ani.

"Toate deciziile bune le-am luat împreună. Şi toate deciziile greşite le-am luat împreună, Liviu", s-a adesat el preşedintelui PSD.

"Liviu ştie că are mandatul meu de prim-ministru pe masă, ştiu că îl va folosi cum trebuie. Glumeam cu Liviu că doar PSD poate trece o moţiune de cenzură… să îmi spuneţi deci când e momentul", a mai declarat Ponta.

Traian Băsescu, singurul adversar

Victor Ponta a mai spus că "în politica avem un singur adversar în continuare, tot pe Traian Băsescu: este singurul care are capacitatea să se bată cu noi".

De asemenea, Ponta i-a mulţumit lui Ion Iliescu, care se află în sală, dar şi lui Adrian Năstase, spunând că speră că acesta se uită la televizor şi că nu-şi imagina că va ajunge să concureze cu acesta pentru cea mai bună guvernare.