Evenimentul ZileiInternationalCONFLICT diplomatic la nivel înalt. Tot personalul Ambasadei a fost expulzat

CONFLICT diplomatic la nivel înalt. Tot personalul Ambasadei a fost expulzat

CONFLICT diplomatic la nivel înalt. Tot personalul Ambasadei a fost expulzat
Bolivia va expulza tot personalul diplomatic al ambasadei Venezuelei din capitala boliviană La Paz pentru „încălcarea normelor diplomatice”, a declarat vineri ministrul interimar de externe bolivian, Karen Longaric.

Venezuela a fost un aliat-cheie al președintelui bolivian Evo Morales înainte de demisia acestuia care a avut loc duminica trecută din funcția de președinte al Boliviei, care a lăsat cale liberă preluării puterii de către președintele interimar de dreapta, Jeanine Anez.

„Tot personalul diplomatic care îl reprezintă pe Maduro la ambasada Venezuelei în Bolivia va trebui să părăsească țara pentru că a intervenit în afacerile interne ale statului”, a declarat Longaric.

Bolivia se găsește într-o situație de haos după ce fostul președinte Evo Morales a fost declarat câștigătorul alegerilor prezidențiale care au avut loc în luna octombrie, acesta fiind cel de al patrulea mandat câștigat de politicianul de origine amerindiană.

În urma publicării rezultatelor alegerilor, opoziția a ieșit în stradă afirmând că au existat grave nereguli în cadrul procesului electoral. Situația a devenit din ce în ce mai tensionată după ce polițiștii din toată țara au fraternizat cu manifestanții iar comandantul armatei boliviene  i-a „sugerat” lui Morales să-și prezinte demisia.


Accesează: