Evenimentul Zilei > Horoscop > Conferința privind viitorul Europei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Conferința privind viitorul Europei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Conferința privind viitorul Europei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O zi favorabilă, pentru că eşti în stare să ieşi din situaţiile mai delicate pe care le întâlneşti. Totuşi, încearcă să discuţi mai mult, să afli interesele şi motivările celor din jur.

21 aprilie

 

Conferința privind viitorul Europei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 21 aprilie s-au născut: Ecaterina a II-a cea Mare, regina Elisabeta a II-a, Anthony Quinn, Charlotte  Brontë, Max Weber, Oana Orlea, Lorry Wallfish.

 În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Ianuarie, Alexandra, împărăteasa, Filipal şi Teodor din Perga.

Nimic, nimic în „Kalendar” se sting sărbătorile echinocţiului, ale elementului aer. Prima zi plină din zodia Taurului.

 

Amintirile nu-mi dau pace, dar le puteți citi aici: https://evz.ro/horoscopul-lui-dom-profesor-anthony-quinn-si-muzeele.html.

Peste puțin timp, în termen de săptămâni, Conferința privind viitorul Europei, amânată de mai mult timp din cauza pandemiei, ar trebui să înceapă. Odată cu semnarea în martie, a acordului interinstituțional de către Ursula von der Leyen, David Sassoli și Antonio Costa reprezentând Comisia, Parlamentul și Consiliul UE, organizarea Conferinței privind viitorul Europei a început oficial: data de începere este simbolic, 9 mai, Ziua Europei.

Cu toate acestea, președinția portugheză în exercițiu, a insistat asupra unei căi participative care să implice cetățenii dinainte. De aceea, este noua platformă digitală multilingvă care a fost lansată luni, 19 aprilie, iar prin intermediul acesteia, cetățenii din întreaga Europă vor avea posibilitatea de a-și prezenta opiniile cu privire la orice subiect pe care îl consideră important pentru viitorul UE.

Se așteaptă ca un proiect de declarație comună care stabilește schemele operaționale ale Conferinței privind viitorul Europei să fie aprobat la sfârșitul acestei săptămâni. Acesta ar putea marca începutul Conferinței mult amânate. În mod surprinzător, multe dintre detaliile privind funcționarea concretă a activității Conferinței nu sunt încă cunoscute: nu este complet clar dacă și cum vor fi selectați cetățenii sau reprezentanții societății civile, dacă vor exista sau nu, grupuri de lucru, cum se va face rezumatul dezbaterii și a pozițiilor care au apărut. De fapt, am putea spune că astăzi avem doar hashtagul oficial al conferinței (#TheFuturesYours) și o invitație pentru cetățenii europeni să contribuie la discuție. În orice caz, se pare că punctul central va fi platforma digitală. Începând cu ieri, 19 aprilie, vom vedea cum va fi construită aceasta, dar deocamdată știm că ideea este aceea a unui spațiu virtual multilingv în care să propunem idei, să comentăm propunerile altora, să creăm evenimente și să participăm la cele propuse de alții. Cu alte cuvinte, platforma va fi punctul central al Conferinței, datorită  faptului că pandemia este încă în desfășurare.

În teorie, orice cetățean european va putea găsi pe platformă toate contribuțiile la conferință, inclusiv evenimente descentralizate, grupuri de cetățeni europeni și plenare ale conferinței. Desigur, însă, dacă o mare parte din cele 747 milioane de cetățeni europeni utilizează în mod activ platforma, dezbaterea ar putea deveni destul de haotică și dificil de urmat.

În acest sens, a fost prevăzut un mecanism de feedback specializat care va agrega și analiza problemele cheie ridicate, astfel încât acestea să poată fi luate în considerare și în cadrul grupurilor de cetățeni europeni și a ședințelor de plen ale Conferinței.

Eurobarometrul special publicat cu o zi înainte de semnarea declarației comune de către președinții Parlamentului European, Consiliului UE și Comisiei Europene, s-a concentrat tocmai pe Conferința privind viitorul Europei, menționând că marea majoritate a europenilor intervievați (92%) în toate statele membre solicită ca vocea cetățenilor să fie „luată în considerare mai mult în deciziile referitoare la viitorul Europei”.

Șase din zece europeni sunt de acord că pandemia de Coronavirus i-a făcut să reflecteze mai intens asupra viitorului Uniunii Europene, iar principala provocare globală cu care se confruntă viitorul UE este lupta împotriva schimbărilor climatice.

Un bun exemplu de o perfectă limbă de lemn în care democrația și interesul general sunt bine amestecate și bătute ca o omletă portugheză, că tot sunt ei la președenție. Și dă iluzia de participare la decizie. Ca în filmul depresiv, ciudat și cam horror de pe Netflix, ”Black Mirror”. Un film interactiv, în care, așa se pretinde, poti sa determini actiunea filmului. Aiurea, ca și în cazul UE nu determini nimic, dacă iei decizia ”greșită” filmul te obligă se te întorci și să iei decizia ”bună”. Nu vă sfătuiesc să vă uitați la așa ceva, pe mine m-a enervat grozav, nici nu m-am uitat până la sfârșit.

 

O să mă uit la unul dintre filmele lui Anthony Quinn, îl pomenim astăzi. Am de unde să aleg, cred că a jucat în o sută de filme, dar, câteva, sunt foarte bune. Vă las plăcerea să le descoperiți, de fapt am mai pomenit despre ele.

Succesiunea implacabilă a zilelor și a nopților este cel mai bun exemplu de determinism. Dar și aici apare variabila, în lungimea diferită a zilelor și a nopților, în cursul unui an. Eu nu mă supăr, știu una și bună: Mâine este o altă zi!

 

HOROSCOP     21   aprilie   2021

 

BERBEC   Aspecte bune. Ai nevoie de linişte ca să poţi lua o decizie sentimentală, dar eşti deranjat din gândurile tale de veşti noi. Se pare că se rezolvă automat, de la sine. Timpul e aliatul tău! Este indicat să faci cumpărături, pe îndelete, aproape de ora de închidere a magazinelor. Noaptea te fascinează. fie că eşti de tipul „diurn” sau „nocturn”. Chiar dacă îţi este somn, ai vrea să faci parte din nopte, o creatură a întunericului, care vede, dar nu este văzută. Romantism de primăvară. Poate, dar îţi face bine! Sau pentru Berbecii mai prozaici, o mică insomnie care trece cu un pahar de lapte cald şi o carte bună!

TAUR   Dimineaţa pare să fie liniştită, chiar plăcută. Poţi folosi ziua aceasta cu o conjunctură echilibrată ca să faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut, planuri pentru sărbătorile pascale și sezonul cald! Dacă poţi – evită să faci cumpărături, mai ales bunuri de folosinţă îndelungată. O configuraţie complexă şi rară te predispune în această zi atât la contemplare şi lene cât şi la acţiuni impetuase şi la nervozitate. Emoţiile tale sunt puternice şi ai tendinţa să izbucneşti din te miri ce. Nerăbdarea şi nervozitatea te fac vulnerabil la accidente, minore, casnice, de tipul vărsatului ceaiului sau cafelei fierbinţi şi al scăpatului ţigării aprinse. Ai o grijă pentru cineva din casă – atenţie la animăluţe şi în special la căţei – nu-i pierde din ochi când ieşi afară cu ei. Nu este vorba despre căpuşe, doar nu eşti un alt prost din turmă, ci de efluviile primăverii, la care animăluţele, fiinţe nevinovate şi mai aproape de natură, sunt mult mai sensibile.

GEMENI   Conjunctura este bună în domeniul sentimental. Nu te lăsa purtat de capriciile celor din jurul tău, mai ales ale copiilor. Fii bun, blând, dar ferm! Unele persoane au pretenţii prea mari! Parcă nu ar fi bine să te duci la cumpărături. Parcă ar fi bine nici să nu dai cu aspiratorul. Conjunctura astrală favorizează comunicarea, domeniul tău de expertiză! Dacă ai ceva de aranjat, de comunicat, ceva ce-ţi era greu să cuantifici mai înainte în vorbe şi concepte, atunci foloseşte perioada weekend-ului menţionat. Stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale de către anturaj, de către partenerii de discuţie. De asemenea, în această perioadă este bine să dai dovadă de prudenţă şi de vigilenţă, mai ales cînd te deplasezi. Evită aglomeraţia şi orele târzii.

RAC   Nu tot ce este mai nou este şi mai bun. Astăzi nu trebuie să începi nimic nou, chiar dacă stelele spun că, în general, ai noroc. Cineva din jurul tău, din familie, nu are o zi bună, menajează-l! Este semn că eşti provocat la o discuţie ascuţită. Fereşte-te să iei decizii bazându-te numai pe informaţiile aduse de cei care „îţi cântă în strună”.  De asemenea, ar trebui să primeşti veşti bune despre nişte bani. Astăzi este o zi bună, o zi foarte favorabilă pentru plimbări, muzee, castele, case memoriale, expoziţii, defilee de modă, concerte, prânzuri rafinate şi exotice – program de cultură şi artă! Majoritatea virtuală, pe net. Carisma ta este în creştere şi fiind un tip sensibil şi afectiv, care ştie lucrul ăsta şi îl foloseşte cu pricepere, poţi convinge cu mare uşurinţă, aşa că te vei simţi foarte bine!

LEU    O zi favorabilă, pentru că eşti în stare să ieşi din situaţiile mai delicate pe care le întâlneşti. Totuşi, încearcă să discuţi mai mult, să afli interesele şi motivările celor din jur. Afli, aproape întâmplător, că cineva te muşcă de posterior, aşa ca în junglă şi nu este vorba despre un nevinovat câine vagabond. Oricum nu este nici ceva nou, nici ceva plăcut aşa că nu te lega la cap dacă nu te doare. Încearcă să faci o alianţă împotriva „muşcătorului”. Sunt faulturi de joc dar parcă te-ai săturat de ticăloşia oamenilor. Dacă vrei să fii consolat afla ca nu eşti singur. Peste tot se vorbeşte dar nimeni nu ia atitudine. Tot ca o consolare, sau catharsis, poţi să te duci la cumpărături, dar să nu cheltuieşti mult. Planetele colective sunt disarmonice. Adică anturajul, lumea în general este cam pe dos şi semnalele nu vor întârzia să apară!

FECIOARA  Îţi este cerută părerea. Se poate să fie vorba despre un aspect profesional. Nu tăia firul în patru, mai ales nu te pierde în detalii, spune scurt, competent şi concis despre ce este vorba. Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante sau excesiv de vanitoase. Nu cheltui sub impulsul momentului. Întâlnirile sau activităţile sociale de astăzi îţi aduc un oarecare confort şi îţi motivează acţiunile ulterioare. Astrologic vorbind, este un început de iluminare, de lămurire a unor situaţii, în special a unor proiecte noi. În ultima perioadă de timp, adică în ultimul trimestru, influenţa unor aspecte malefice şi a unor planete retrograde a făcut ca anumite proiecte, în familie, cuplu sau, pentru celibatari într-o nouă relaţie de dragoste, să nu se concretizeze, sau să iasă cu mare greutate. Proiectul în discuţie, construit în jurul începutului zodiei Taurului are darul să-ţi ofere prilejurile de analiză şi sinteză dorite!

BALANŢA  O zi favorabilă în domeniul relaţiilor sentimentale, a cuplului, a familiei. Potenţialul tău de răbdare şi armonie poate fi folosit pentru rezolvarea unei probleme în casă, în gospodărie. Totuşi, nu este o perioadă critică, ceea ce te fereşte parţial de extreme, de neplăceri. Stai acasă, nu te duce la cumpărături. Oricum, marfa este scumpă şi proastă. De fiecare dată când plec în Occident mă surprinde diferenţa de calitate, pentru acelaşi produs. Aşa că mai bine cumpără de la producătorii români, autohtoni, dar verifică să nu aibă etichete chinezeşti sau turceşti! Ai multe treburi de făcut în casă şi nu ai timp. Trebuie să recuperezi timpul pierdut; de asemenea este bine să reconfirmi înţelegerile şi promisiunile făcute cu membrii familiei, cele care îţi convin, binânţeles, – în sensul verificării dacă partenerii sunt capabili să se ţină de cuvânt, iar pe de altă parte poţi adăuga nuanţe favorabile ţie.

SCORPION  Tot ceea ce începi astăzi este avantajat de conjunctură. Aspectele favorizează în special domeniile legate de afinităţi selective, de preferinţele tale, de modul tău de viaţă şi comunicare. Atenţie la vremea schimbătoare când curentul te poate cuprinde şi umezeală să te doară! Poţi să te duci şi la cumpărături, după program,  este o perioadă de timp blândă. O conversaţie sau un telefon iţi poate aduce o povestioară interesantă. Nu repeta si nu transmite mai departe istorioara respectiva. Păstreaz-o pentru tine şi foloseşte datele la momentul potrivit. Uneori, istoriile neverificate sunt mai periculoase şi mai vătămatoare decat multe capcane şi intrigi. Trebuie sa fii foarte discret! Incepi sa simti o mare usurare, pentru că mai multe situaţii complicate se apropie de o rezolvare pe care o doreai. Câteodata este necesar şi un mic sacrificiu pentru pacea sufletului şi echilibrul interior!

SĂGETĂTOR  Dimineaţa tragi de tine, iar vremea monotonă te adoarme şi mai mult. O veste te trezeşte brusc pentru că este ceea ce te interesează. Comunică clar ceea ce doreşti de la cei din jur! Eşti obosit! Oboseala poate fi alungată şi prin cumpărături. Nu trebuie să te duci neapărat tu în supermarket, cumpărăturile virtuale sau prin intermediari sunt cele mai interesante pentru că pot produce întîmplări hazlii. Lasă-ţi curiozitatea să exploreze noi domeni. Nu este nimic greşit la planul originar, sunt necesare doar mici schimbari şi reglaje de rutina. Atenţie la influenţa din ce in ce mai mare a unui partener cam incapăţânat din familie, sau dintre prieteni, care poate să-ţi facă o seamă de necazuri, in mod neintenţionat.

CAPRICORN   Aspecte favorabile legate de domeniul emoţional. O posibilă surpriză plăcută, poate o întâlnire neaşteptată cu o persoană din trecutul tău. Zi de realizări profesionale, sau sentimentale. Luna, Marte şi Venus indică noutăţi interesante, mai ales în a doua parte a intervalului, mai pe seară. Dar pe care le priveşti ca printr-un geam mat. Totuşi, ceea ce se petrece şi mai ales ceea ce simţi că se va petrece îţi place şi te face să visezi cu ochii deschişi, zâmbind.  Ziua aceasta este o perioadă sensibilă. Soarele trece prin grade magice, care rezonează în adâncul fiinţei tale. Dorinţele tale secrete, visurile nespuse, par că încep să se materializeze, cum s-au materializat şi în trecut. Eşti norocos şi ştii asta! Pe de altă parte o serie de tulburări familiale din ultima perioadă continuă în alt registru, iar veşnic nemulţumitul Saturn, patronul tău zodiacal, face ca lucrurile să întârzie sau să fie amânate.

VĂRSĂTOR   Astăzi te-ai decis să faci lucrurile să se mişte. Norocul e de partea ta. Poţi să rezolvi în mod convenabil câte ceva din grijile tale. Atenţie, grijile tale nu corespund cu sarcinile de serviciu! Este ziua în care trebuie să-ţi mai struneşti emoţiile. Nu uita că mai tot timpul suntem pe drumul critic între Destin şi Liberul Arbitru. Poţi să rezolvi o parte din problemele întârziate în apartament, casă, cămin, curte, castel, etc. Nu da şi nu lua bani cu împrumut. Ţine banii în buzunar sau pe card, nu te duce la cumpărături. Evită, dimineaţa, discuţiile seriose şi strategice cu femeile. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei. Seara relaxantă. Nu da curs propunerilor extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te! O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale.

PEŞTI  Eşti suprins favorabil de atitudinea persoanelor din jurul tău. Este chiar o surpriză climatul politicos şi cordial, profesionist şi competent. Apoi îţi dai seamă că au mare nevoie de tine. Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. Zi favorabilă călătoriilor scurte, evenimentelor sociale şi artistice. Nu fă promisiuni, nici nu astepta propuneri. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Lasă analizele sofisticate pe altă dată. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul apropiat. Fa un tur de telefoane pe la prieteni şi nu numai. Tine-ti prietenii aproape si duşmanii şi mai aproape!

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: