Evenimentul Zilei > Social > Concert de Crăciun transmis în Piața Mare a Sibiului
Concert de Crăciun transmis în Piața Mare a Sibiului

Concert de Crăciun transmis în Piața Mare a Sibiului

Pentru că s-au vândut toate biletele cu două săptămâni înainte de spectacol, organizatorii Concertului de Crăciun al orchestrei Johann Strauss Ensemble din Viena au anunțat că evenimentul va fi transmis în direct în Piața Mare a Sibiului.

Transmisia concertului va fi realizată prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni, care va fi amplasat în Piața Mare, acolo unde este deja amenajat și Târgul de Crăciun. Concertul va fi transmis de la ora 19:00, oră la care orchestra vieneză va urca pe scena Sălii Thalia din Sibiu. ”Sibienii care vin în Piața Mare să stea încălziți, să nu le fie frică să danseze, să râdă sau să plângă. Și, bineînțeles, să aplaude, pentru că mi-aș dori să îi aud de pe scenă”, spune Russell McGregor, dirijorul Johann Strauss Ensemble.

Un concert aniversar

Conduși de carismaticul Russell McGregor, vienezii sunt prezenți pentru a șaptea oară la Sibiu și pentru a zecea oară în România. Prin urmare, concertul de la Sibiu reprezintă punctul final al unui turneu aniversar. ”Îmi amintesc de un București foarte mare, cu multe șantiere și – în același timp – îmi aduc aminte de atitudinea extrem de pozitivă a oamenilor cu care m-am întâlnit. Acum zece ani am fost invitați pentru un concert la București, la Sala Palatului și am avut peste 4.000 de oameni în public. Era cea mai mare sală de concerte în care am cântat și eram încântat de acea minunată experiență. An de an am revenit mai apoi pentru tot mai multe concerte de fiecare dată”, amintește acum McGregor.

Cu casa închisă

La Sibiu, vienezii au devenit adorați mai ales după concertul din 2007, anul Capitalei culturale. Atunci, în aplauzele a 1.300 de spectatori, instrumentiștii din cadrul Johann Strauss Ensemble au susținut un concert în fața unui patinoar, pe care evoluau campioni naționali și internaționali la patinaj artistic. ”Nu voi uita niciodată acel spectacol”, spune acum McGregor. De atunci, concertele vienezilor au loc la Sibiu, înaintea fiecărui Crăciun, cu casa închisă.
Concertul de Crăciun al vienezilor este un eveniment înscris pe agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: