Prin revizuirea acestuia, fiecare părinte va beneficia de majorarea perioadei libere, de la trei la patru luni, prevedere aplicată tuturor lucrătorilor angajaţi, indiferent de forma contractului lor de muncă, se precizează în cadrul unui comunicat de presă al CE.

“Acesta este rezultatul a şase luni de negocieri între partenerii sociali şi reflectă schimbările survenite în societate şi pe piaţa muncii de la semnarea primului acord-cadru privind concediul pentru creşterea copilului din 1995”, potrivit aceleiaşi surse.

Egalitate între femei şi bărbaţi

Vladimír Špidla, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, probleme sociale şi egalitatea de şanse, a declarat că acest acord “abordează unul dintre obiectivele prioritare pentru egalitatea între femei şi bărbaţi şi demonstrează voinţa de a găsi soluţii pentru ameliorarea echilibrului între viaţa familială şi viaţa profesională, ţinând cont în acelaşi timp de diversitatea cadrelor de reglementare naţionale, de practici şi de tradiţii”.

Acordul precizează însă că perioada de concediu nu poate fi transferată de la un părinte la altul.

De asemenea, modificarea acestuia oferă  o protecţie sporită nu numai împotriva concedierilor, ci şi împotriva oricărui tratament defavorabil determinat de exercitarea dreptului la concediu pentru creşterea copilului.

CITIŢI ŞI:
Bani mai mulţi pentru mame

Este necesară prelungirea concediului de maternitate?

Şcoala Părinţilor, lansată la Timişoara