Concedieri la Gameloft România

Concedieri la Gameloft România

Compania producătoare de jocuri pentru telefoanele mobile, Gameloft, a concediat circa 40 de angajaţi de la începutul anului, anunţă DailyBusiness.

Concedierile vizează activităţile de testare, care "se pot face mai eficient în ţări precum China şi India", a afirmat Sebastien Delen, managing director al Ubisoft Romania, compania de care apartine Gameloft, adaugând că România rămâne o ţăra potrivită pentru producerea de jocuri.

În ultimele 18 luni au fost disponibilizaţi circa 100 de testeri de jocuri din cadrul Gameloft România, în schimb fiind angajaţi circa 50 de designeri, programatori sau artişti desenatori, a declarat Delen.

"În România, am constatat că este mai eficient să producem jocuri decât să testăm. Am finalizat switch-ul de la testare către programare şi design de jocuri pentru mobile", a spus Delen, adăugând că toţi cei disponibilizaţi au primit pachete compensatorii "în concordanţă cu legea şi contractele semnate la angajare".

Ne puteți urmări și pe Google News

Ubisoft România a înregistrat în 2007 afaceri de circa 11 mil. euro, în crestere cu 30% faţă de 2006. Pentru 2008, general managerul companiei estimează o creştere a afacerilor cu circa 25%.

(16:05)