Victor Sanchez del Amo (43 de ani) a fost concediat de conducerea formației Malaga (liga a 2-a în Spania), după ce fusese suspendat din cauza unui scandal sexual. Tehnicianul apărea într-un filmuleț postat pe rețele de socializare în care apărea într-un context sexual explicit.

„Malaga CF a decis să încheie contractul lui Victor Sanchez del Amo cu efect imediat, la 11 ianuarie. MCF a făcut toate eforturile pentru a rezolva situaţia existentă într-o manieră amiabilă, prin negocieri cu Victor Sanchez del Amo. Cu toate acestea, în ciuda efoturilor continue ale clubului, ajungerea la o despărţire amiabilă nu a fost posibilă.

În aceste condiţii, Malaga a decis să-l demită pe Victor Sanchez del Amo din motive disciplinare, în conformitate cu regulamentul în vigoare. MCF a luat această decizie din cauza prejudiciului grav adus instituţiei prin recentele evenimente non-sportive, cu scopul de a reduce la minimum impactul asupra echipei şi întregii organizaţii, se precizează în comunicatul conducerii.

Victor Sanchez a acuzat că a fost hărțuit și șantajat pentru ca filmulețul să nu fie publicat. Vineri, un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat pentru că distribuit ilegal videoclipul.

„Vreau să vă informez că sunt victima unei infracțiuni care îmi violează intimitatea. Pur și simplu sunt hărțuit și șantajat. Problema a ajuns în mâinile poliției, iar eu le urmez instrucțiunile.

Distribuirea fără acord a conţinutului intim al fiecărei persoane, fie prin intermediul reţelelor de socializare, fie prin mesaje sau prin alte căi, este, de asemenea, o infracţiune. Vă mulțumesc pentru înțelegere și susținere”, a scris tehnicianul pe Twitter.