O nouă companie aeriană pe Aeroportul Chișinău. Programul zborurilor

O nouă companie aeriană pe Aeroportul Chișinău. Programul zborurilor Aeroportul Chișinău. Sursa foto: Politia de Frontieră

O nouă companie aeriană va opera pe Aeroportul Chișinău, începând de miercuri, 21 februarie. Compania va efectua curse din Chișinău spre Tbilisi.

Compania aeriană Georgian Wings va efectua zboruriîn zilele de marți și sâmbătă. Cursele vor fi operate cu aeronave de tip Boeing 737.

”Dacă ai planuri de vacanță sau îți dorești un city-break memorabil, Tbilisi este orașul care te va surprinde cu siguranță. Peisajele superbe, monumentele istorice impresionante, mâncarea delicioasă, vinurile excelente și oamenii ospitalieri sunt doar câteva dintre motivele pentru care capitala Georgiei merită să fie vizitată, orașul Tbilisi fiind inclus în clasamentul orașelor pe care toată lumea ar trebui să le vadă cel puțin o dată în viață”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău.

Biletele vor costa în jur de 100 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Aeroportul din Chișinău

Sursa foto: Arhiva EVZ

Trafic record în 2023

În 2023, traficul total de pasageri pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost de 2.838.073 de persoane.

Potrivit conducerii Aeroportului, creșterea față de anul 2022 a fost de 22,9%, adică cu 529.358 de pasageri mai mult.

Cele 19 companii aeriene au efectuat zboruri charter si zboruri regulate spre 40 destinații mondiale. La finele anului 2023, și-au anunțat lansarea zborurilor regulate din sezonul de vară 2024 încă trei companii aeriene: Eurowings, Georgian Wings și Air Baltic.

Parcare nouă pe Aeroportul Chișinău

Aeroportul Chișinău va avea o nouă parcare, care va fi gata până în primăvara acestui an. Măsura vine ca urmare a semnalelor venit din partea călătorilor, care au relamat spațiul insuficient pentru parcarea autoturismelor.

Aeroportul Chișinău, parcare

Sursa foto: airport.md

Noua parcare va avea 260 de locuri și va fi construită în partea de est a terminalului. Directorul Aeroportului, Constantin Vozian, a declarat, pentru bani.md, că există o creștere semnificativă a mașinilor cu numere de înmatriculare ucrainene. Acestea ocupă aproximativ 75% din spațiul parcării supraetajate a aeroportului: ”În încercarea de a rezolva această problemă, s-a luat decizia de a crea o parcare suplimentară, cu termen de finalizare în primăvara anului 2024”.

Reprezentanții aeroportului au subliniat că cererea crescută pentru spații de parcare este cauzată de numărul redus de locuri disponibile. Asta, mai ales în perioadele aglomerate, când aterizează simultan mai multe aeronave. În acest context, a fost înființată o comisie specială, care a depus deja actele necesare pentru obținerea permiselor autorităților publice locale.