Evenimentul Zilei > International > O comoară de 2,6 milioane de euro, pierdută după Revoluţia din Octombrie, în Rusia, a fost găsită întâmplător de muncitori
O comoară de 2,6 milioane de euro, pierdută după Revoluţia din Octombrie, în Rusia, a fost găsită întâmplător de muncitori

O comoară de 2,6 milioane de euro, pierdută după Revoluţia din Octombrie, în Rusia, a fost găsită întâmplător de muncitori

Comoara descoperită de muncitori şi care conţine peste 2000 de obiecte din argint cântărind 400 kg în total, poate fi admirată în muzeu. După revoluţia bolşevică din urmă cu un secol, comoara familiei Narîşkin era considerată pierdută. Din pură întâmplare a fost găsită de nişte muncitori care au încercat să o fure dar au fost prinşi asupra faptului.

Mare familie de nobili din epoca ţaristă a fugit din Rusia după revoluţia din 1917. Comoara estimată la 2,6 milioane de euro, a fost descoperită într-unul dintre conacele care le aparţineau.

"O astfel de descoperire este extrem de rară: o comoară în integritatea ei, aparţinând aceleiaşi familii şi foarte bine conservată. Este unic'', se felicita Olga Taratinova, directoarea muzeului din palatul Ţarsckoe Selo, unde este expusă comoara.

Ea a fost descoperită într-o clădire din plin centrul capitalei imperiale. Muncitorii au dat de comoară într-o mică încăpere secretă plină cu cutii cu obiecte foarte preţioase, după ce au spart un zid din cărămidă. După cum relatează presa locală, ei ar fi încercat să fure comoara, dar au fost prinşi asupra faptului.

Ambalate cu grijă în ziare şi ţesături îmbibate în acid acetic

Obiectele au fost oferite de către Stat muzeului Ţarskoe Selo, situat într-un vechi palat imperial din Saint-Petersburg. Acestea sunt obiecte de zi cu zi , cum ar fi serviciile de masă, realizate de  cei mai renumiţi bijutieri ruşi, în principal din argint, oglinzi, cădelniţe, medalii şi diverse obiecte decorative.

Împachetarea lor cu foarte multă grijă a permis starea lor perfectă de conservare. ''În eopcă, toate acele obiecte făceau parte din obiectele de uz cotidian ale uneia dintre cele mai bogate familii din Rusia'', a subliniat Olga Taratinova. ''Obiectele respective au o valoare enormă'', mai spune ea, potrivit 20 Minutes.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: