Evenimentul ZileiInternationalComisia Europeană finanțează cercetarea în regim de urgență a mutațiilor suferite de virus

Comisia Europeană finanțează cercetarea în regim de urgență a mutațiilor suferite de virus

Comisia Europeană finanțează cercetarea în regim de urgență a mutațiilor suferite de virus
O sumă importantă a fost alocată de la Bruxelles, de oficialii europeni, pentru a dezvolta segmentul cercetării axat pe tulpinile coronavirusului.

Comisia Europeană a decis să aloce fonduri pentru cercetare. De la Bruxelles se vor susține financiar încercările de a analiza, în regim de urgență, noile tulpini ale coronavirusului. Astfel, va fi alocată suma de 123 de milioane de euro, bani destinați unui program de studiu și de inovare. Acest prim proces de finanțare face parte din cadrul programului Orizont Europa. Care mai este compus din mai multe acțiuni de cercetare și inovație.

Finanțare de la Comisia Europeană, pentru a cerceta mutațiile suferite de coronavirus în ultima vreme

„Continuăm să mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a combate actuala pandemie și provocările pe care le determină variantele noului coronavirus.

Trebuie să ne folosim forța combinată pentru a fi pregătiți pentru viitor, începând de la depistarea timpurie a variantelor, până la organizarea și coordonarea trialurilor clinice vizând noi vaccinuri și tratamente, asigurând, în același timp, colectarea și schimbul corect de date în toate etapele”. A fost anunțul făcut, miercuri, de către Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

„Ele vor sprijini crearea unor cohorte și rețele vaste vizând COVID-19, dincolo de granițele Europei”

„Comisia a lansat noi cereri care completează acțiunile precedente de creare a unor tratamente și vaccinuri prin organizarea și desfășurarea unor trialuri clinice pentru a înregistra progrese în ceea ce privește crearea unor tratamente și vaccinuri promițătoare împotriva SARS-CoV-2/COVID-19.

Ele vor sprijini crearea unor cohorte și rețele vaste vizând COVID-19, dincolo de granițele Europei, realizând legături cu inițiativele europene, precum și consolidarea infrastructurilor necesare pentru schimbul de date, expertiză, resurse de cercetare și servicii de specialitate pentru cercetători și organizațiile de cercetare”, se precizează în cadrul unui comunicat redactat de oficialii de la Comisia Europeană.

În cadrul programului, cererile vor fi deschise pentru trimiterea de documente la 13 aprilie, iar termenul de transmitere a acestora este 6 mai

 


Accesează: