Evenimentul Zilei > Actualitate > Comisarul-şef din Direcţia Rutieră şi şeful Biroului Rutier VASLUI, acuzaţi de corupţie, au fost ARESTAŢI
Comisarul-şef din Direcţia Rutieră şi şeful Biroului Rutier VASLUI, acuzaţi de corupţie, au fost ARESTAŢI

Comisarul-şef din Direcţia Rutieră şi şeful Biroului Rutier VASLUI, acuzaţi de corupţie, au fost ARESTAŢI

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au dispus, sâmbătă noaptea, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile în cazul şefului Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipale Vaslui, Iulian Munteanu, şi al comisarului-şef de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) - Direcţia Rutieră, Mihai Axente, acuzaţi de fapte de corupţie, informează Agerpres.

Aceștia au fost reținuți aseară pentru 24 de ore, iar judecătorii de la Tribunalul Vaslui urmează să decidă astăzi dacă vor fi arestați preventiv. 

Pe 11 decembrie, DNA a efectuat percheziții la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, fiind audiate mai multe persoane.

Judecătorii au admis propunerea DNA de arestare preventivă, respingând măsura cerută de apărătorii celor doi, cea de control judiciar sau de arest la domiciliu. Decizia Tribunalului Vaslui poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Potrivit procurorilor DNA  -Serviciul Teritorial Iași, în perioada 2013 până în prezent, Iulian Munteanu, în calitate de șef al Biroului Rutier Vaslui, ar fi determinat mai mulți agenți de poliție din subordinea sa să aplice sancțiuni mai blânde pentru contravenții prevăzute de Codul Rutier, mergând de la reducerea cuantumului amenzii până la înlocuirea cu avertisment, ori chiar să evite aplicarea vreunei sancțiuni. În unele situații, mai susțin anchetatorii, Munteanu ar fi pretins de la conducătorii auto favorizați foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul: baterie auto, lemne de foc, 12 metri cubi de scândură la preț redus pentru acoperișul unui imobil aparținând unui superior de-al său, 400 de bucăți de scândură cu model. Totodată, acesta i-ar fi determinat pe subordonați să falsifice procesele verbale de constatare, în unele situații chiar prin suprascriere, pe baza cărora s-a stabilit natura sancțiunii.

Citeşte mai multe aici: VASLUI. Un șef de la  Rutieră și un comisar-șef din Poliția Română au fost reținuți de DNA. Procurorii îi acuză că ar fi primit mită: lemne de foc, un pat, scânduri cu model, haine, vin și carne de miel.