Evenimentul Zilei > Actualitate > Comisar şef din Vaslui, trimis în judecată de DNA
Comisar şef din Vaslui, trimis în judecată de DNA

Comisar şef din Vaslui, trimis în judecată de DNA

Robert Popa, fostul şef al Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi instigare la fals intelectual, fapte în formă continuată.

Comisarul şef, în vârstă de 46 de ani, este acuzat că şi-a rotunjit salariul prin adăugarea unor sporuri pe care nu era îndreptăţit să le primească şi că a prejudiciat bugetul Poliţiei Vaslui cu suma de 1.067,45 de lei. Pentru a recupera banii, DNA i-a pus comisarului şef poprire pe cont.
"În perioada 2009 – 2010, profitând de faptul că plata salariilor se făcea pe baza unor tabele de pontaj pe care el le întocmea şi aviza, comisarul a falsificat aceste tabele prin pontarea sa în anumite zile, cu anumite ore, şi a obţinut ilicit sume de bani din bugetul IPJ Vaslui. Acesta i-a instigat şi pe unii poliţişti din subordinea sa să falsifice documente legale ale Serviciului, în sensul atestării prezenţei sale la anumite evenimente specifice, cum ar fi cercetări la faţa locului, necropsii, trageri cu arma, activităţi pentru care se acordă sporul de 50% şi sporul de 26% la salariul de bază. Şeful IPJ Vaslui a aprobat tabelele nominale fără a cunoaşte caracterul nereal al menţiunilor inserate şi apoi le-a trimis Serviciului Financiar al instituţiei, care a efectuat calculele şi plata drepturilor salariale", precizează în rechizitoriu procurorii DNA Iaşi.
Comisarul s-a pensionat după ce DNA a început ancheta. „Domnul Popa Robert a încetat raporturile de serviciu în luna august, a ieşit la pensie pe caz de boală", a declarat Mihaela Straub, purtător de cuvânt al Poliţiei Vaslui.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.