Evenimentul Zilei > Actualitate > Comentarii de la cititori
Comentarii de la cititori

Comentarii de la cititori

Publicat mai întâi online, editorialul lui Dan Andronic, „Ultima victoria a lui Traian Băsescu”, a stârnit un interes uriaș printre cititorii Evenimentului zilei. Zeci de mii de vizualizări pe site-ul evz.ro și sute de distribuiri și de „like-uri” pe Facebook. Dar și sute de comentarii. În cele de mai jos reproducem câteva dintre cele mai incitante.

Ioana-Diaspora:

D-le Andronic, sunt băsistă și am mers 120 de mile pentru vot. Recunosc, oricum mergeam și fără îndemnul președintelui Băsescu. Ce a contat cel mai mult este faptul că președintele nu a lăsat țara de izbeliște – a dus o luptă pentru ea pe viață și pe moarte. Nu m-a dezamăgit nici în ultimul moment cu apelul făcut – să plec la vot! A dovedit că INTERESUL ȚĂRII PREVALEAZĂ – sigur acum SUNT DE DOUĂ ORI BĂSISTĂ.Corect, pașii de urmat ar fi: parlament cu 300 deputati -doar am votat la referendum – și Băsescu – prim-ministru. Băsescu nu a trădat țara și a ținut piept urgiei PSD. A încheiat și pact cu poanta – după trădarea PDL /căderea guvernelor BOC și MRU pentru că a înțeles pericolul către care se îndreaptă țara. Băsescu a demonstrat MARE CARECTER DE POLITICIAN! Toată țara a votat UNITĂ! Noi am stat la coadă 4 ore la vot – dar a meritat. Românii din Diaspora au dat nu doar o lecție pentru politicienii noștri, dar și pentru imaginea țării! Politicieni, NU MAI MERGE CU MINCIUNA! Tine-ți promisiunea dată KLAUS!

Robert:

Mulțumim Traian Băsescu. Și eu, băsist convins, am așteptat semnalul lui Băsescu pentru a vota Iohannis. Fără îndemnul președintelui miaș fi anulat votul. Vreau ca Traian Băsescu să fie premierul României !

Traian Băsescu a fost puternic și uneori singur

Alex:

Băsescu a îndemnat oamenii să meargă la vot, ceea ce am făcut și eu. Locuiesc în Finlanda, dar am votat în Rusia, la St. Petersburg, în jur de ora 11, în sectia consulara o „coadă’’ de 2 oameni, lol, eu și încă un român rătăcit în vacanță. Sunt curios câți români au votat ieri acolo, a meritat să țină secția consulară deschisă pentru câțiva români când în alte părți oamenii au așteptat 10 ore să voteze? Bine că ne-a ajutat bunul D-zeu și am scăpat de„Daciana, dragostea mea”…. lol

adevărat:

Foarte adevărat! Traian Băsescu a fost puternic și uneori singur! Dar nu s-a lăsat! Traian Băsescu a deschis calea pentru unul ca Klaus Johannis. Sper să nu se lase nici Klaus.

Excelent editorial:

Vă aduceți aminte de Emil Constantinescu? Aceleași evenimente, același vot emoțional care a avut un final dezastruos. Gândiți-vă la un aspect clar. Iohannis n-a făcut campanie, n-a atacat guvernul, n-a atacat PSD, nu l-a atacat pe Ponta. Blaga a dispărut total în turul doi. A tăcut de frica dosarelor și să nu-l mânie pe Ponta. Vedeți cum stă treaba cu Iohannis, a fost și este înconjurat de penalii PNL și PDL. Singur nu va face nimic.

Cine a luptat cu Ponta și cu PSD?

Altă idee importantă. În ultimii doi ani și ceva, cine a luptat cu Ponta și PSD? Iohannis, implicit ACL? NU. A luptat doar Băsescu ajutat și susținut de Udrea și PMP, corect?

Vineri seara dacă Băsescu nu ieșea să ceară băsiștilor: la vot, frații mei… dacă Udrea nu se ducea să stea o zi la Paris în ploaie și frig lângă românii pribegiți în Diaspora, Iohannis nu era azi câștigător. A fost mut în toată campania. Așa ca să fim corecți să dăm meritele cui trebuie, cui a decis finala, adică: Băsescu-Udrea.

Nico:

Au mai rămas ceva băsiști în țară și sunt destui afară. Bravo tuturor românilor că au spus NU minciunii, hoției și urii. Următorul pas este măturarea PSD-ului de pe scena politică cu toți Gagamiță (Moliceanu) cu tot… BRAVO (am stat 2h la coadă într- un oraș numit Ikast din Danemarca, pentru că „special” ambasada a fixat biroul de vot acolo și nu într-un oraș mare ca Aarhus, unde sunt circa 2.000 de studenți români ca să nu mai spun de ceilalți, numai, numai nu vor putea vota). Și totuși am venit să votăm… Au fost cozi ca în 2009 când am votat la Hamburg (un kilometru, vin fiert etc).

Leonardo:

Meritele președintelui Băsescu – incontestabile – la victoria-surpriză a lui Johannis va trebui să contribuie și ceilalți jurnaliști adevărați, inclusiv cei (de dreapta) care l-au înjurat în ultima perioadă pe față, fără jenă, fără scrupule, fără minte…

Neica Nimeni:

Cu lipsurile sale Băsescu va rămâne în istorie ca una dintre marile personalități ale istoriei românești. Una dintre afirmațiile lui suna așa: În calitate de comandant de navă voi duce România la chei (la cheiul vestic acolo unde ne este locul).