Cel mai mare COMBINAT SIDERURGIC din țară, scos la VÂNZARE
Editura Evenimentul si Capital

Cel mai mare COMBINAT SIDERURGIC din țară, scos la VÂNZARE

Combinatul din Galati
Autor: | | 1 Comentarii | 1499 Vizualizari

Grupul ArcelorMittal, care deţine în România combinatul siderurgic din Galaţi, cel mai mare exportator din industria grea, a confirmat că va vinde unitatea din România pentru a putea prelua producătorul Ilva din Italia. Compania a anunțat că, o decizie în acest sens, va fi luată până în 23 mai

”Compania a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare nr. 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia”, au anunţat reprezentaţii ArcelorMittal.

Grupul ArcelorMittal vrea să cumpere cel mai mare combinat din Europa, dar dacă se va stabili că astfel va avea o poziţie dominantă în UE , ar putea fi obligat să vândă unele unităţi deţinute în prezent, motiv pentru care a întocmit această listă trimisă Comisiei Europene

În comunicat se mai arată că propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale şi aprobării Comisiei Europene, dar şi al concluziilor Informărilor şi proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale şi cel la nivel european: ”Orice vânzare va fi condiţionată de finalizarea achiziţiei Ilva de către ArcelorMittal. Se aşteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018".

Pe 21 martie, Grupul ArcelorMittal anunța: Combinatul ArcelorMittal Galaţi, parte a Grupului ArcelorMittal, este cel mai mare combinat siderurgic din România. „Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare (engl: „remedy pack”) despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurenţială legată de intenţia noastră de a achiziţiona Combinatul Ilva. Înţelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piaţă. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni”.

În ultimii ani Combinatul ArcelorMittal Galaţi a înregistrat o producţie medie de circa 2 milioane de tone de oţel pe an. Pe platforma siderurgică a combinatului lucrează circa 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajaţi proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 ai unor firme contractoare.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate