Evenimentul Zilei > Actualitate > COLORĂM ROMÂNIA: Magicianul ortoped care a salvat 13.000 de copii
COLORĂM ROMÂNIA: Magicianul ortoped care a salvat 13.000 de copii

COLORĂM ROMÂNIA: Magicianul ortoped care a salvat 13.000 de copii

A dus medicina românească pe culmile lumii şi a inventat o metodă unică, ce-i poartă numele. Profesorul Gheorghe Burnei rămâne un om modest: merge cu metroul şi îşi face vacanţele în Bucovina.

Se spală pe mâini, se echipează cu halat, bonetă şi mască şi intră glonţ în sala de operaţii, unde copilul cu umărul fracturat îl aşteaptă anesteziat ca pe un salvator. De la un casetofon se aude în surdină o muzică ritmată. Din când în când, îşi aruncă ochii la icoana din perete, sub care sunt aşezate filmele cu radiografii.

După câteva minute de manevrat bisturiul, asamblează o "bormaşină" cu care definitivează. "De-ar fi mereu aşa simplu!", exclamă profesorul în timp ce-şi şterge fruntea de sudoare.

Din această sală, Gheorghe Burnei (59 de ani), şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului "Marie Curie", a dat ora exactă în lume şi în ţară. A salvat pe bandă rulantă 13.000 de copii cu scolioze din cele mai urâte şi cancere de oase. Şase, în premieră mondială şi zeci, în premieră naţională.

Ortopedul genial a fost chemat de multe ori în străinătate, dar spune că a prins "rădăcini invizibile" în ţară. Faima nu i s-a urcat la cap: vine la serviciu cu metroul şi locuieşte în Berceni. 
Citește povestea integrală pe coloramromania.ro. Încarcă povestea sau fotografia ta despre românii remarcabili pe care i-ai întâlnit, despre locurile care ți-au rămas în suflet. Scrie despre experiențele pozitive pe care le-ai trăit în România. Poți trimite povestea ta și la adresa Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, București.

Citiți și:

  • Ivan Patzaichin: "Când plecam din țară, mi-era frică să nu pierd avionul de întoarcere"
  • Ana Ularu: "Momentul meu de frumuseţe pură s-a petrecut în culise"

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: