Evenimentul Zilei > Actualitate > Cod Rutier 2020. Modificări aspre de la 1 iulie
Cod Rutier 2020. Modificări aspre de la 1 iulie

Cod Rutier 2020. Modificări aspre de la 1 iulie

De la 1 iulie sunt programate noi modificări pentru Codul Rutier pe care șoferii ar fi bine să le cunoască.

De la 1 iulie Codul Rutier se schimbă! Se vor aduce modificări importante ce vor afecta persoanele ce intenționează să obțină permisul auto, dar și pe cei ce l-au obținut deja, scrie RomaniaTV.

De la 1 iulie, toți cetățenii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase. Astfel, Codul Rutier 2020 schimbă regulile pentru viitorii candidați ce se înscriu la cursurile unei școli de șoferi. Luna iulie aduce obligativitatea de a fi absolvit cele 10 clase din cadrul învățământului deja obligatoriu. Totodată ei trebuie să facă dovada terminării studiilor.

Prin această nouă regulă impusă prin Codul Rutier se dorește evitarea analfabeților. Pe de o parte, aceștia sunt tot mai des întâlniți de polițiști în trafic. Pe de altă parte, au existat numeroase cazuri prezentate de media în care șoferii nu știau nici măcar să se semneze, dar dețineau un permis de conducere.

Reglementările care intră în vigoare de la 1 iulie 2020 îi vizează și pe cei care dețin deja permis de conducere.

În special cei mai în vârstă. Astfel, cei trecuți de prima tinerețe sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. Pe de altă parte, este cunoscut faptul că aceștia prezintă un risc crescut de a provoca accidente rutiere din pricina unor probleme de sănătate. Așadar, medicul este cel care urmează să consulte și să hotărască dacă șoferul are capacitatea de a conduce pe drumurile publice.