Cod portocaliu de ninsori, vânt şi ploi. Unde va lovi ciclonul

Cod portocaliu de ninsori, vânt şi ploi. Unde va lovi ciclonul Sursa foto: Twitter/Eric Wilhelm

Cod portocaliu de ninsori, vânt şi ploi. Meteorologii anunță că un nou ciclon mediteraneean va aduce ninsori abundente, vânt și ploi, în mai multe țări din Europa.

Cod portocaliu de ninsori, vânt şi ploi. Meteorologii au anunţat că un ciclon puternic lovește în Europa care va aduce și zăpadă colorată. Mai exact, Europa se pregătește un nou episod de vreme extremă. Vremea rea va fi din cauza unui ciclon mediteranean, care în mai multe țări va fi combinat cu un val de aer saharian.

Cod portocaliu de ninsori, vânt şi ploi. Unde va lovi ciclonul

Meteorologii au anunțat un cod portocaliu de vreme extremă. Acest ciclon va aduce ninsori abundente, vânt puternic și ploi însemnate. Zonele cele mai afectate vor fi regiunile din jurul Mediteranei, dar și pe cele din interiorul continentului.

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod portocaliu de ninsori, vânt și ploi, în Italia, Franța, Spania și Elveția.

Ne puteți urmări și pe Google News

Neobișnuit la acest ciclon va fi zăpada colorată, în special în Alpi. Acest fenomen este cauzat de un val de praf saharian care va fi antrenat de ciclonul din Mediterană, dând zăpezii o nuanță roșiatică sau galbenă. Totodată, există risc mare de avalanșe în Munții Pirinei și Alpi.

Ciclon, Catarina, UraganCod portocaliu de ninsori, vânt şi ploi. Sursa foto. Pixabay

Avertismente de vreme rea şi în Italia

Există mai multe avertismente în ceea ce privește vremea în Italia. Este vorba despre:

  • avertisment în Lazio (valabil până marți, 23:59)
  • 2 avertismente de tip cod galben de vând în Lazio, unul valabil până marți, 23:59, celălalt valabil până miercuri, 23:59)
  • Lazio nu este singura zonă afectată.

Există avertismente de tip cod galben și porocaliu și în alte regiuni

Zonele afectate sunt: Trentino Alto Adige, Veneto, Emilia e Romagna, Toscana, Calabria, Sicilia, Basilicata, Puglia, Umbria, Liguria, Lombardia, Piemonte, Valle d’Aosta, Friuli Venezia Giulia

Avertismente de vreme şi în Franța. În Seine-et-Marne a fost emisă o avertizare de tip cod portocaliu pentru inundații. Condițiile de trafic pot fi dificile pe întreaga rețea, iar traficul feroviar poate fi perturbat. Se pot produce întreruperi de energie electrică. Digurile pot fi avariate sau scufundate.

În Paris a fost emisă o avertizare de tip cod galben de inundații. Se pot produce pagube moderate, în special în zonele vulnerabile sau expuse și în cazul persoanelor care desfășoară activități legate de condițiile meteorologice.

Uragan, Uragan Irene, Ciclon TropicalSursa foto. Pixabay

Cod portocaliu de inundații

Au fost emise mai multe avertismente de tip cod portocaliu de inundații în Franța, în zone precum: Charente-Maritime, Charente, Dordogne, Gironde-

Avertismente de vreme Spania: Meteorologii au emis avertismente și pentru Spania. A fost emisă o avertizare pentru Pirineo navarro. Stratul de zăpadă a ajuns la 30 de cm în ultimele 24 de ore.

O altă avertizare de tip cod portocaliu de vânt a fost emisă pentru Pirineo oscense. Avertizarea va ține până pe 28.02.2024 / 00:59 (GMT+2). Pirineo de Lleida este sub avertizare de tip cod portocaliu de vânt, la fel și Pirineo de Girona, informează meteoalarm.org.