Cod galben de viituri, până la miezul nopții! Harta județelor afectate

Cod galben de viituri, până la miezul nopții! Harta județelor afectate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis astăzi noi atenţionări de cod galben de viituri, valabile până la miezul nopţii.

Specialiștii au anunțat că, până la ora 00:00, vor fi torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri pe râurile: Timiş - afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Lugoj, Bârzava - afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Gătaia, Caraş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, şi Pogăniş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Caraş-Severin şi Timiş).

Atenţionările au fost transmise către Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Banat şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin şi Timiş.

Vremea-24 iulie. Sfârșit de săptămână cu schimbări meteo în toată România

Meteorologii anunță că astăzi, 24 iulie, vremea se va menține instabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină local în sud-vest și centru, precum și în zonele montane și submontane și pe suprafețe mici în restul teritoriului.

Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar pe arii restrânse, îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

În Maramureș și în Transilvania, maximele termice vor fi cuprinse între 28 și 29 de grade Celsius. Vremea se încălzește și în Crișana și în Banat, unde mercurul din termometre va ajunge până la 30 de grade Celsius.

În Moldova și în Olteania, temperaturile maxime anunțate de meteorologi sunt mai mici față de ziua de ieri, mercurul din termometre urcând până la 31 de grade.

Vremea în Capitală

În București, cerul va fi variabil cu unele înnorări, dar probabilitatea pentru averse va fi scăzută. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.

Vremea la munte

Pentru zonele montane, prognoza meteo nu este favorabilă celor care sperau să meargă în excursii și drumeții. Meteorologii anunță vreme severă și instabilă, în special în zonele montane și de deal.

Pe arii restrânse este posibil să apară averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și căderi de grindină.

Vremea la mare

Pe litoral, vreme se anunță frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul ar putea sufla slab, până la moderat. Maxima termină de la Constanța nu va depăși 27 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 20 de grade.