Codul galben vizează judeţele: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş,

În țară, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, cu valori mai scăzute în Delta Dunării, iar cele minime se vor situa între 7 și 19 grade. În extremitatea sudică a teritoriului, în orele după-amiezii disconfortul termic va fi ridicat.

În Capitală, vremea va deveni foarte călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la începutul zilei, apoi din nou spre seară şi noaptea, dar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în orele amiezii, când se vor înregistra rafale de până la 40-45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16-18 grade Celsius, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Vineri, vremea se va menţine deosebit de caldă, local călduroasă în sudul extrem al țării, în sud-vest și centru, unde după-amiaza disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități.

Pe litoral valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar în nordul Moldovei chiar mai coborâte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei şi până în jurul a 33 de grade în sudul Olteniei.

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil torențiale și descărcări electrice, la munte, ziua mai ales în regiunile nordice, iar noaptea și în cele centrale. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

Vântul va prezenta intensificări la munte, mai ales pe creste, dar local și temporar și în restul teritoriului. Vor fi posibile vijelii şi căderi de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade.

Și în Capitală, vremea va  rămâne deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă între 15 și 17 grade.