Evenimentul Zilei > Actualitate > COD GALBEN de furtună, pe LITORAL. Autoritățile iau măsuri. Salvamarii au arborat steagul roșu
COD GALBEN de furtună, pe LITORAL. Autoritățile iau măsuri. Salvamarii au arborat steagul roșu

COD GALBEN de furtună, pe LITORAL. Autoritățile iau măsuri. Salvamarii au arborat steagul roșu

Vântul puternic de pe litoral, care suflă cu aproape 60 km/oră, a dus la arborarea steagului roșu care interzice scăldatul în mare, iar portul Midia a fost închis. Vremea se va înrăutăți, de la noapte, pe litoral, când va ploua torențial, cu intensificări ale vântului și grindină.

De la Mamaia la Vama Veche, pe plajele din stațiunile litoralului, salvamarii au arborat steagul roșu care interzice înotul în mare din cauza vântului puternic, a valurilor înalte și a curenților marini, periculoși. Turiștii sunt sfătuiți să țină cont de sfaturile salvamarilor și să nu se aventureze în largul mării. Portul Midia a fost închis, în această după amiază, din cauza vântului care suflă cu 55 km/oră, punând în pericol activitățile navale.

Începând de la noapte, Dobrogea intră în cod galben de ploi torențiale care vor depăși  30 l/mp şi izolat 50 l/mp. Meteorologii anunță intervale de timp cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi grindinã. La nivelul Regiei Județene de Apă a fost, deja, activat Comandamentul pentru Situații de Urgență pentru 27 iunie între orele 03,00 – 23,00. Au fost constituite zeci de echipe de intervenţie, dotate cu utilajele necesare, ce vor asigura permanenţa în toată această perioadă.