Evenimentul Zilei > Actualitate > Coca Cola vs. Pepsi. Care dintre ele este mai periculoasă pentru organism?
Coca Cola vs. Pepsi. Care dintre ele este mai periculoasă pentru organism?

Coca Cola vs. Pepsi. Care dintre ele este mai periculoasă pentru organism?

Deşi sunt extrem de nocive, băuturile carbogazoase sunt foarte consumate. Unele dintre cele mai renumite astfel de băuturi sunt Coca Cola şi Pepsi.

Pentru cei mai mulți dintre oameni Coca Cola și Pepsi sunt două băuturi răcoritoare identice din toate punctele de vedere.  Totuși, mulți iubiri ai acestor branduri spun că diferențele între Coca Cola și Pepsi sunt, de fapt, foarte mari. 

Malcolm Gladwell, un bărbat din SUA, care a scris o carte despre asta susține că cele două băuturi gusturi total diferite. 

Malcolm este de părere că Pepsi este mult mai dulce decât Coca Cola. În același timp, Coca Cola este mult mai bogat în sodiu. 

Ingrediente Coca Cola, varianta simplă: apă, zahăr, dioxid de carbon, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, arome naturale, cofeină.

Ingrediente Pepsi, varianta simplă: apă, dioxid de carbon, sirop de fructoză din porumb, zahăr, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, cofeină, aromă naturală de cola.

Ingredientul care atrage atenţia şi care se regăseşte doar în Pepsi este siropul de fructoză din porumb. Acest sirop este mai ieftin decât zahărul, aşa că este folosit în cantităţi foarte mari. Mai multe studii au confirmat faptul că acesta poate provoca obezitate, diabet, hipertensiune arterială, cancer şi afectează memoria şi capacitatea de învăţare. Acest îndulcitor se regăseşte atât în băuturile carbogazoase, cât şi în iaurturi, pâine, cereale, sucuri de fructe, ketchup şi maioneză.