Evenimentul Zilei > Actualitate > Cluj. Sală de sport de 2 milioane, reparată cu 6 milioane de lei
Cluj. Sală de sport de 2 milioane, reparată cu 6 milioane de lei

Cluj. Sală de sport de 2 milioane, reparată cu 6 milioane de lei

O sală de sport ce a costat circa 2 milioane de lei stă închisă de 5 ani, iar pentru a fi funcțională va fi reparată cu un cost de trei ori mai mare.

Lucrările la sala de sport de la Colegiul Național George Coșbuc din Cluj Napoca, au fost finalizate de câțiva ani, dar aceasta nu a fost inaugurată din cauza unui grav defect de proiectare. Potrivit specialiștilor, una dintre grinzile principale, care au rolul de a susține planșeul de peste parter, s-a fisurat și s-a curbat. La vremea respectivă, direcțiunea școlii a decis să nu permită accesul elevilor în această sală de sport, pe motiv că le poate pune viața în pericol.

Sala de sport a fost inaugurată în anul 2014, și are două etaje, care permit desfășurarea mai multor tipuri de sport. În total, există peste 650 de metri pătrați de suprafețe care permit derularea orelor de sport și a diferitor competiții sportive. Sala a fost inaugurată în 2014, dar a fost închisă la scurt timp.

După ani de discuții, timp în care societatea care a construit sala de sport a refuzat să remedieze problema, pe motiv că vina nu le aparține, și că grinda a fost subdimensionată din proiectare, Primăria Cluj a decis să suporte ea toate costurile de reparații.

Acum, Primăria Cluj Napoca a decis să repare defectul major de la structura de rezistență a sălii de sport, din fonduri proprii, urmând să recupereze banii de la cei vinovați. Un fel de joc de-a prinde orbul, scoate-i ochii. Valoarea lucrărilor de reparație este de 6.01 milioane lei, fără TVA, în timp ce lucrările de construcție au fost estimate la 2.15 milioane lei, proiectul fiind votat în Consiliul Local Cluj. „Mandatul meu este foarte clar și ferm. Toți cei vinovați vor răspunde potrivit legii. Evident că noi trebuie să punem sala în funcțiune și trebuie să asigurăm susținere financiară, dar Primăria se va întoarce împotriva celor care se fac vinovați pentru a recupera prejudiciul produs din bani publici. Fără echivoc și fără discuție! Cu toții suntem revoltați pe această situație, valorea garanției nu acoperă ce este acolo”, a spus Boc în ședința de Consiliu Local.

Printre lucrările ce se vor efectua se numără: consolidarea grinzilor din beton armat, reparații locale pe fațadele clădirii și revopsirea integrală, restaurarea elementelor de signalistică de pe fațada dinspre curtea școlii, înlocuirea pardoselii de parchet laminat din sala de gimnastică de la etaj, vopsirea pereților din sala de sport și sala de gimnastică, înlocuirea betonului de pantă și refacerea hidroizolației, refacerea tencuielilor și zugrăvelilor în zonele afectate de fisuri, refacerea tencuielilor și zugrăvelilor în zonele afectate de igrasie, refacerea jgheaburilor și burlanelor în zonele unde igrasia este prezentă la interior și refacerea pantelor de scurgere pe trotuarul de gardă din partea de sud a clădirii.