Evenimentul Zilei > EVZ Special > Mitropolitul Clujului, mesaj dur pentru politicienii români
Mitropolitul Clujului, mesaj dur pentru politicienii români

Mitropolitul Clujului, mesaj dur pentru politicienii români

Pornind de la lozinca revoluției „Vom muri, și vom fi liberi”, Mitropolitul Clujului IPS Andrei spune că nu am reușit ca societate se ne ridicăm la valorile acestor idealuri.

În cadrul unei întâlniri cu mass media, înainte de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului, Înalt Prea Sfinția Sa Mitropolitul Clujului, IPS Andrei a prezentat pastorala care va fi citită în toate bisericile din această mitropolie, în prima zi de Crăciun.

„Țara noastră și-a câștigat libertatea prin jertfa tinerilor și nu numai, a celor ce-au ieșit atunci să se confrunte cu un sistem care nu era bun. Și jertfa lor o pomenim acum, la Crăciunul acesta, după 30 de ani. Referitor la urmările jertfei lor, dacă sunt cele la care ne-am așteptat noi toți, românii: probabil că nu sunt cele la care ne-am așteptat noi.

Am fi dorit ca lucrurile să meargă mult mai repede înspre bine. Dar totuși trebuie să acceptăm că libertate ne-au câștigat și anumite lucruri s-au putut face. Ne pare rău că n-au mers lucrurile mai repede înainte, ca să le fie mult mai bine oamenilor. Deci nu uităm să-i comemorăm, să-i pomenim și să ne aducem aminte de ei… Îmi pare rău că nu foarte des ne aducem aminte de ceea ce au scandat ei: „Vom muri și vom fi liberi!”, a precizat IPS Andrei în Pastorala de Crăciun.

Mesajul central al Mitropolitului Andrei este unul cutremurător, și se referă la faptul că nici la 30 de ani de la Revoluție, ca urmași ai celor care au murit, nu putem spune că suntem la înălțimea idealurilor la care ei au visat când au preferat să moară în fața gloanțelor, decât să mai fie conduși o clipă de comunistul Nicolae Ceaușescu.

„Ba aș putea spune, sigur, nu vreau să critic neapărat pe cineva, aș putea spune că preocupările noastre de astăzi nu sunt la nivelul celor ce-au murit ca să ne facă liberi”, a conchis Mitropolitul Clujului, Andrei.