Potrivit primelor informații, difuzate pe surse de catre polițiștii clujeni, cei patru se aflau în programul de plimbare, care se desfășoară într-o curte internă de mici dimensiuni, cu pereți din  beton și acoperită cu grilaje de fier. Polițiștii susțin că cei patru au rupt grilajul de fier care acoperă locul unde se desfășoară plimbarea, au escaladat zidul din beton și au reușit să fugă prin curtea interioară a Poliției Cluj spre strada Decebal de unde s-au făcut nevăzuți.

Cei patru sunt acuzați de tentativă de omor și furturi și se află în arestul IPJ Cluj de mai multe săptămâni.

Un arest impropriu

În ultimii ani, mai mulți asociații care apără drepturile omului au criticat condițiile care se găsesc la arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj. Celulele se află în subsolul IPJ Cluj, o clădire veche de mai bine de 60 de ani, și sunt foarte mici. De asemenea, locul unde deținuții sunt scoși la plimbare este într-o curte interioară de cinci metri pătrați și este unul improrpiu pentru astfel de activități.

Până în prezent, nu au mai existat cazuri de evadare din arestul IPJ Cluj, toți ceilalți deținuți acuzați că au evedat au reușit să  fugă de sub escortă în timp ce se aflau în alte locuri, fie la medic, fie la instanțele de judecată.