Clotilde și arta deghizării. Când era pădurar promitea o plantație de 50.000 de copaci în Sectorul 1

Clotilde și arta deghizării. Când era pădurar promitea o plantație de 50.000 de copaci în Sectorul 1 Clotilde Armand. Sursa foto: Arhiva EvZ

A râs toată lumea, chiar și susținătorii ei din presă, când au văzut-o pe primărița Clotilde Armand deghizată în pompier ca să dea interviuri pe fundalul incendiului. Parcă era în scena finală din „Pe aripile vântului”.

Dar lucrurile sunt mult mai serioase decât faptul că a luat casca și jacheta de pompier pe ea. Încă o dată Clotilde și-a pus o mască, s-a deghizat ca să-și facă o imagine de salvatoare și de autoritate care va declanșa imediat o anchetă la Urbanismul din primărie și-I va târî de barbă afară pe cel vinovat că a dat autorizație de construire în cartierul barosanilor. Să fim serioși, n-o să se întâmple nimic.

Clotilde va găsi momentul să-și pună o altă mască fiindcă treburile-s multe în primărie și acuș-acuș vine și campania electorală pentru viitoarele alegeri.

Psihologii zic că sunt mulți oameni care, în anumite etape ale vieții, recurg la șmecheria de a se ascunde în spatele unei măști. Motivele sunt diverse ca și tipurile de măști alese. Cel mai des se spune că indivizii aleg să se deghizeze în bărbatul sau femeia care e „un om de treabă, de toată isprava, care nu numai că promite, dar și rezolvă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

O asemenea mască pusă îți dă curaj, siguranță, faci impresie și cucerești lumea din jur. Iar cel care o poartă are sentimentul învingătorului, al persoanei mulțumite că a convins, fie și prin păcăleală, grupurile de la care așteaptă ovații.

Din această categorie face parte madame Clotilde Armand.

Și-a pus masca de pompier, dorind să stingă furia oamenilor pe care i-a păcălit în toamna lui 2020, încercând  să scape de imaginea de șefă a șobolănimii din sector sau de înjurăturile bucureștenilor pentru milioanele de gândaci care ies din canale și-i umplu de scârbă și teamă că își fac colonii în casele lor.

Hai să ne amintim în ce s-a mai deghizat Clotilde Armand în vremea când cerșea voturile locuitorilor din sectorul 1 pentru a o alege primar! Promisiunile de atunci, dacă azi s-ar fi materializat măcar în proporție de 50%, noi, locuitorii sectorului 1 am fi avut câte un colțișor de rai.

În 25 sept 2020, Clotilde Armand s-a deghizat în candidatul ideal, european, care știe ce are de făcut ca un bun gospodar și declara pentru G4media:

„Eu vă propun să construim împreună un oraș european. Vă propun să investim masiv, să folosim Pactul Verde European pentru a atrage fonduri europene la București. Vă propun un adevărat spital nou, nu o machetă înșelătoare. Parcări în loc de mașini pe trotuare. Școli extinse în loc de 3 schimburi. Parcuri în loc de multiple depozite de deșeuri. O poliție locală activă în loc de nepăsare”.

După doi ani ca primar, nimic din toate acestea n-a realizat. Nici măcar o machetă, nu un spital!

În aceeași zi de 25 sept 2020, prietenii de la Hotnews îi consemnau și îi lăudau proiectul promis bucureștenilor din cel mai bogat sector al Capitalei. Să vedeți aici câte măști și-a pus madame Clotilde!

„Cel mai spectaculos proiect promis de Clotilde Armand este amenajarea unei promenade de 44 km în jurul salbei de lacuri din Sectorul 1, cu piste de biciclete și baze sportive. Aceasta mai promite că va planta 50.000 de copaci, va amenaja grădinile blocurilor, va termina de reabilitat blocurile, nu va mai permite parcarea mașinilor pe trotuar”, scria jurnalistul de la Hotnews.

Din lungul proiect publicat, o să redau cele mai fantastice promisiuni, ca să vedeți cât se minte în campania electorală, probabil și cu rânjetul de rigoare din spatele măștilor ba de constructor, ba de horticultor, pădurar etc.

„*Amenajarea unei promenade de 44 km în jurul salbei de lacuri din Sectorul 1. În prima fază aici vor avea acces doar pietonii, iar acolo unde proprietățile private se termină ”în lac”, se vor construi pontoane. În a doua etapă terenurile de pe mal vor fi recuperate, se vor construi 4 plaje și 10 baze sportive, iar în a treia etapă se vor amenaja și piste pentru biciclete;

*Va identifica terenuri pentru noi spații verzi, terenurile virane pot fi transformate în grădini comunitare;

*Grădinile dintre blocuri pot deveni spații verzi de calitate pentru comunitățile locale, va lansa un program de înverzire a teraselor blocurilor;

*Va planta 50.000 de copaci și perdele forestiere la periferia sectorului. În curțile unităților de învățământ va planta mini păduri Urbane Miyawaki;

*Închiderea gropii de gunoi din Chiajna și a tuturor gropilor ilegale din sector;

*Va intensifica lucrările de reabilitare termică a blocurilor; 

*Refacerea trotuarelor trebuie să includă eliberarea de mașini parcate și interzicerea/limitarea parcării pe trotuar, refacerea pavajelor, refacerea barierei verzi de copaci/arbuști între carosabil și trotuar, proiectarea de trasee/piste pentru biciclete acolo unde lățimea trotuarului o permite;

*Redarea publicului a parcărilor subterane existente sub Piața 1 Mai, Complexul Comercial Minerva din Bucureștii Noi, Piața Amzei, Pasajul Basarab;

*Construirea de 10.000 locuri noi de parcare în subteran sau în sistem park & ride în zonele aglomerate, în special în zona Parcului Bazilescu, Piaței Victoriei, printr-un contract cu BERD sau BEI;

*Un sistem de parcare de reședintă, ieftin, cca. 100 de lei pe an. (Notă: a anunțat ridicarea taxei la 600 de lei pe an)

*Amenzi pentru stăpânii de câini care nu le strâng excrementele. Banii strânşi vor merge la asociaţiile de ocrotire a animalelor/adăposturile pentru câini;

*Va construi în următorii doi ani un bazin de înot la care vor avea acces toți elevii din școlile Sectorului 1, în mod gratuit și programat, asistați de către profesioniști;

*Construirea de terenuri de sport (minifotbal și baschet), dar și locuri de joacă.

*Locuințe sociale pentru 500 de familii de tineri;

*În fiecare cartier să existe un Club al Seniorilor, centre de socializare pentru vârstnici;

*Organizarea unui festival de film internațional, reabilitarea cinematografelor din Sectorul 1”.

Hai că m-am plictisit de atâtea utopii înșirate, niciun lucru realizat în acești doi ani! Aștept cu interes, omorând cu scârbă gândacii din curte, să văd următoarea mască pe care și-o va pune Clotilde. Mi-ar plăcea să se deghizeze în Fantoma de la Primărie și să dispară cu tot cu șobolanii care au împânzit sectorul și cu promisiunile mincinoase din timpul campaniei.