Evenimentul Zilei > Monden > Claudia Cardinale era elevă când a fost remarcată pentru frumusețea ei
Claudia Cardinale era elevă când a fost remarcată pentru frumusețea ei

Claudia Cardinale era elevă când a fost remarcată pentru frumusețea ei

Claudia Cardinale este una din marile actrițe italiene, alături de Sophia Loren și Gina Lollobrigida. Era elevă de liceu când un necunoscut i-a propus să filmeze într-un documentar.

La 19 ani, a câştigat concursul de „Cea mai frumoasă fată” în Tunisia, iar premiul pe care l-a obţinut a fost o excursie la Festivalul de Film de la Veneţia. A fost momentul în care a decis să devină actriță. Claudia Cardinale a împlinit 83 de ani, pe 15 aprilie. Este în lumina reflectoarelor de la 20 ani, când a jucat în primul ei film artistic. A fost remarcată pentru frumusețea ei, pentru trupul perfect și privirea senzuală.

Așa a început o carieră lungă, în filme celebre unde a avut ca parteneri actori de calibru. Când era mică, era ca un băiețoi, apoi a vrut să se facă învățătoare. În perioada liceului, a fost personaj în filmul documentar „Lanțuri de aur”. În anul 1957, a câştigat concursul de „Cea mai frumoasă fată” în Tunisia, iar premiul pe care l-a obţinut a fost o excursie la Festivalul de Film de la Veneţia. În același an, i se atribuie un rol minor în pelicula ”Goha”, filmată în Tunisia, un film în care a strălucit Omar Sharif.

Filmul a primit un premiu special la Festivalul de la Cannes. În anul 1960, interpretează un rol minuscul, Ginetta, alături de trei monştri sacri ai filmului, Alain Delon, Renato Salvatori şi Annie Girardot, în „Rocco și frații lui”. Ginetta a fost un rol micuț, dar a fost remarcată de marele regizor Luchino Visconti, apoi de Federico Fellini care o distribuie într-un film cu Marcello Mastroianni şi Anouk Aimee.

Filmul îi va aduce aprecierea internaţională şi o va consacra definitiv drept sex-simbol al anilor ’60 ai secolului trecut. Au urmat câte 2-4 filme pe an, ocazie cu care a putut dovedi că este nu numai o fată frumoasă, dar și foarte talentată. A strălucit de fiecare dată, iar regizorii de la Hollywood nu au pierdut ocazia să îi facă oferte.

Citiți integral articolul scris de Marina Dohi în Rețete și vedete.