"Eu încă nu îmi revin. Le-a dat Neamţu' de i-a julit. A fost răcoritor pentru ăia care nu îi suportă pe PSD-işti. Acum le-a dat cu tava-n cap", a spus Ciutacu, la România TV.
 
Președintele Klaus Iohannis a atacat în termeni duri, la ceremonia de învestire a noului Guvern, demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură, susținând că acest eveniment va fi o pată în istoria României, așa cum guvernul precedent va rămâne în istorie pentru Ordonanța 13.
 
 
În ceea ce privește programul de guvernare și deciziile contradictorii luate la nivel economic, președintele a îndrumat coaliția de guvernare să înceteze cu această „țopăială fiscal-bugetară”, care nu face decât să alunge investitorii străini.
 
"Vă felicit pentru investitură și vă doresc mult succes, noi românii și dumneavoastră avem mare nevoie de un succes guvernamanetal, au trecut abia 6 luni de când ne-am întâlnit aici pentru a investi un guvern PSD-ALDE după ce au fost câștigate alegerile parlamentare de această coaliție.
 
O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime 6 luni din mandatul coaliției PSD – ALDE ar putea suna: ați băgat țara în criză pentru că nu ați știut să guvernați. Că a fost vina sau că este vina fostului prim-ministru care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a știu să plece singur sau a altcuiva nu este o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii, este o analiză pe care probabil ați făcut-o sau o veți face în coaliție
 
Dar faptele rămân și dovada că această formula scurtă de concluzie este adevărată este chiar moțiunea de cenzură prin care ați demis propriul guvern și asta o noutate în spațiul democratic european", a precizat Iohannis.
 
„Fie ca aceasta a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc și sunt convins că și românii își doresc același lucru”, a conchis Iohannis.
 
 

 

Te-ar putea interesa și: