Evenimentul Zilei > Actualitate > Ciudățenii din Japonia! Imaginile care îți arată de ce n-ai putea NICIODATĂ să locuiești într-o asemenea țară – FOTO
Ciudățenii din Japonia! Imaginile care îți arată de ce n-ai putea NICIODATĂ să locuiești într-o asemenea țară – FOTO

Ciudățenii din Japonia! Imaginile care îți arată de ce n-ai putea NICIODATĂ să locuiești într-o asemenea țară – FOTO

Japonia este o țară greu de înțeles pentru noi, occidentalii. Un univers cu totul și cu totul aparte, care fascinează de fiecare dată cu noi ciudățenii și paradoxuri.

Tărâmul nipon ne fascinează prin modul în care tradițiile seculare se îmbină astăzi cu cele mai noi tehnologii, reușind să creeze un univers atât de pestriț și de paradoxal.

Japonia are o cultură cu adevărat deosebită, dominată în special de un cod de etiehtă extrem de strict. De exemplu, japonezii au un anumit mod de a consuma supă cu tăiței, iar cu cât mai zgomotos sorb din ea, cu atât reunoștința față de bucătarul care a preparat-o este mai mare.

Totodată, în Japonia lifturile nu opresc niciodată la etajul patru. Explicația este halucinantă: se pare că numărul patru în cultura japonezilor este unul care semnifică moartea, așa cum este numărul 13 în cultura occidentală. Oamenii oferă astfel cadouri care niciodată nu vor fi formate din patru piese. Mai mult, numărul 49 este și mai ghinionist, semnificând durerea până la moarte. Obiceiul are legătură cu „tetrafobia”, teama de numărul patru, un lucru foarte comun în țările asiatice.

De asemenea, în Japonia, bacșișul este o insultă. Nu de multe ori se întâmpla ca ospătarii care primesc bacșiș să alerge după clienți pentru a-i înapoia banii. În loc de bacșiș, japonezii pot însă oferi cadouri simbolice.

Urmăriți în galeria foto atașată, cât de ciudați sunt japonezii.