Evenimentul Zilei > Actualitate > Cîțu, mesaj special pentru „Ciolacu și gașca lui”: „V-am dat șah mat”
Cîțu, mesaj special pentru „Ciolacu și gașca lui”: „V-am dat șah mat”

Cîțu, mesaj special pentru „Ciolacu și gașca lui”: „V-am dat șah mat”

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a ținut să le transmită un mesaj social-democraților, după ce a anunțat că pensiile vor fi majorate, chiar dacă este criză economică.

Ministrul a reacționat pe Facebook și scris în mesajul său că „socialiștii sunt disperați: țipă, amenință, se vaită”, după ce Guvernul a decis majorarea pensiilor în plină criză economică.

„Am arătat că deși suntem în perioada de criza economică am reușit să facem investiții record și să mărim pensiile mai mult decât a făcut-o PSD vreodată. Oricât ar țipa socialiștii cifrele nu le pot schimba. PNL a crescut punctul de pensie cu 177 de lei și pensia minimă cu 96 de le”, a scris Cîțu. De asemenea, ministrul Finanțelor le-a mai transmis celor din PSD: „Găsiți o alta țară care crește pensiile și investițiile și mai ales arătați când a crescut PSD pensiile cu o sumă mai mare”.

Finalul mesajului lui Cîțu a fost extrem de tăios: „V-am dat șah mat”.

Joi seara, Florin Cîțu a susținut o conferință de presă pe tema rectificării bugetare. Cu această ocazie, oficialul a declarat că Ministerul Muncii va avea cel mai mare buget și că valoarea punctului de pensie va crește considerabil.

„Din primul moment am spus că vom crește pensiile în 2020. Astăzi putem să spunem că da, România va crește pensiile în 2020. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere pe care am avut-o vreodată.

PSD niciodată nu a mărit pensiile cu această sumă. Îl provoc pe Ciolacu să mai găsească o țară care face astfel de eforturi în plină criză economică”, a spus Cîțu.

Punctul de pensie crește cu 14 la sută de la 1 septembrie

Mai mult, punctul de pensie va crește cu 14% din septembrie, potrivit proiectului de rectificare bugetară. Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a anunțat joi că va exista o majorare semnificativă, chiar dacă ne aflăm într-un context economic dificil cauzat de pandemia de coronavirus.

Dacă punctul de pensie va creşte cu 14% de la 1 septembrie 2020 înseamnă că va ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 177 de lei.

„Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în nota de fundamentare.