Evenimentul Zilei > Politica > Ciprian Ciucu, curtat de Orban şi Cîţu. S-a aflat ce rol are Iohannis în combinaţie
Ciprian Ciucu, curtat de Orban şi Cîţu. S-a aflat ce rol are Iohannis în combinaţie

Ciprian Ciucu, curtat de Orban şi Cîţu. S-a aflat ce rol are Iohannis în combinaţie

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, este la mare căutare în PNL, iar explicaţia are legătură cu Ludovic Orban şi Florin Cîţu, cei doi lideri liberali despre care toate calculele politice indică faptul că vor candida pentru şefia partidului.

Ciprian Ciucu, curtat de Orban şi Cîţu. S-a aflat ce rol are Iohannis în combinaţie. Într-o intervenţie din emisiunea „În Fața Ta” (Digi24), edilul a oferit mai multe răspunsuri interesante despre jocurile de culise din PNL.

Aşa am aflat că, spre deosebire de Florin Cîţu, care l-a contactat personal pe Ciucu, Ludovic Orban a preferat să-i ceară sprijinul politic prin Violeta Alexandru, care a fost ministru al Muncii în ambele guverne Orban.

Iată ce a declarat Ciprian Ciucu despre atmosfera din rândul liberalilor înaintea congresului care poate însemna păstrarea lui Orban în funcţia de preşedinte sau schimbarea acestuia: „Domnul Cîțu mi-a cerut în mod direct susținerea politică. Domnul Orban mi-a cerut prin Violeta Alexandru

(…) Persoanele cu care trebuie să discut, în ordinea importanței în stat, sunt președintele (n.r. – Klaus Iohannis), președintele Camerei Deputaţilor și al partidului, și premierul.

Ciprian Ciucu, curtat de Orban şi Cîţu

N-am avut nicio discuție cu niciunul dintre ei. Dacă eu pot să reprezint viitorul unui proiect politic, asta poate rezulta doar în urma acestor trei discuții pe care va trebui să le am. Cu siguranță pot candida la o funcție în cadrul Biroului Executiv, iar întrebarea de pe buzele tuturor este dacă candidez la președinția PNL București?

 

M-ar deturna destul de mult de la misiunea de la Sectorul 6, dar mu exclud.” De asemenea, primarul a mai spus că va va lua o decizie „în maximum o săptămână sau două”, conform digi24.ro. Amintim că Congresul PNL va fi organizat la 25 septembrie, iar până în prezent, doar Orban și-a anunțat candidatura.

Cu toate că a fost întrebat de mai multe ori, liderul Guvernului României a evitat un răspuns tranșant. Premierul s-a mulţumit să spună că va trebui să ia o decizie curând.

Pentru a înţelege mai bine miza luptei politice între cei doi liberali, puteţi citi care a fost momentul în care preşedintele PNL a vrut să mai ia din atribuţiile premierului Florin Cîţu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: