„Zvonuri o să tot fie, de tot felul. Eu pot să realizez faptul că sunt foarte mulţi oameni deranjaţi de această alianţă, forţa pe care a demonstrat-o deja această alianţă şi se caută ‘nod în papură’.

Cu orice ocazie, cum trag eu cu ochiul spre stânga se interpretează că, eu ştiu, avem probleme în Alianţă. Sunt discuţii fireşti, între oameni normali, care-şi pun probleme, care-şi pun întrebări, care caută să construiască parteneriate, dar nu sunt tensiuni.

Discuţii o să fie, pentru că în momentul în care nu mai sunt discuţii, înseamnă că nu mai avem ce să discutăm. Deci e firesc să discutăm atunci când unii au o părere, alţii au o altă părere” , a declarat Dacian Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a subliniat faptul că, de fiecare dată, s-a găsit un „numitor comun” în cadrul Alianţei şi că adevărata politică înseamnă dezbateri.

„Putem să avem puncte de vedere diferite asupra unor lucruri, dar până acum, sistematic, am ajuns la numitor comun şi, în momentul în care am tras nişte concluzii, au devenit concluziile Alianţei şi aşa o să se întâmple şi pe viitor. Eu sper să avem tot mai multe discuţii în comun şi discuţii în contradictoriu, pentru că din acel gen de discuţii se nasc adevăratele soluţii.

Deci, nu există disensiuni şi cred că trebuie să ne obişnuim cu ideea că adevărata politică înseamnă dezbateri între oameni şi nu înseamnă lovituri pe la spate şi nu înseamnă sfori trase şi nu înseamnă cumpărat de politicieni dintr-un partid ca să-i duci în celălalt şi să schimbi în acest fel majorităţile în Parlament. Oamenii, românii, au vrut o politică pe faţă. Asta facem în alianţa între PLUS şi USR” , a conchis Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.