Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș a explicat DE CE ÎL CHEAMĂ ȘI JULIEN. Istoria a jucat un rol important în STABILIREA PRENUMELUI
Cioloș a explicat DE CE ÎL CHEAMĂ ȘI JULIEN. Istoria a jucat un rol important în STABILIREA PRENUMELUI

Cioloș a explicat DE CE ÎL CHEAMĂ ȘI JULIEN. Istoria a jucat un rol important în STABILIREA PRENUMELUI

Cioloș a explicat de ce îl cheamă și Julien.

Premierul Dacian Cioloș a fost invitat la Radio România Actualități pentru un interviu, ocazie folosită, printre altele, și pentru a explica istoria prenumelui Julien.

"Pur şi simplu, – ceea ce mi-a spus mama – că după ce a născut şi discuta cu tata prenumele pe care să mi-l dea, tata avea o idee fixă cu Dacian. Auzise acest prenume şi voia neapărat să fie al meu. Mama a propus Julien pentru că în perioada sarcinii, stând mai mult acasă, mi-a spus că a citit «Roşu şi negru», cu Julien Sorel. Era perioada când era destul de dificil să faci rost de o carte bună. Făcuse rost de o carte bună şi a citit «Roşu şi negru», de Stendhal şi a marcat-o personajul Julien Sorel şi a propus Julien. (…) Cum tata a fost cel care s-a dus la starea civilă să declare naşterea, a pus Dacian”, a declarat premierul. 

”Eu am 47 de ani, din cei 47 de ani am petrecut în total 2 ani și ceva în Franța, cu acele stagii practice și masteratul, după care am avut perioada la Bruxelles, mai puțin de 5 ani. Nu înțeleg de ce unii consideră că nu sunt român, că nu trăiesc în România. Eu am petrecut doar 7 ani afară, restul de 40 în România. Nu am de ce să plec din România, dar nu am nevoie în fiecare an să îmi pun pe afișe faptul că sunt român, că sunt mândru că sunt român”, a mai spus șeful Guvernului.