Potrivit unor surse social-democrate citate de Agerpres, Marcel Ciolacu s-a consultat vineri cu juriştii partidului, dar şi cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi a decis să facă această sesizare la CCR.

La documentul prin care va fi sesizată Curtea lucrează mai mulţi jurişti din PSD, iar acesta va fi finalizat până luni. Tot luni urmează ca preşedintele Camerei să anunţe oficial decizia pe care a luat-o cu privire la acest demers.

Marcel Ciolacu şi-a exprimat încă de joi îndoiala în ceea ce priveşte legalitatea nominalizării lui Ludovic Orban ca prim-ministru, după ce a trecut moţiunea de cenzură, menţionând că PSD va cere lămuriri în acest sens.

„Am luat şi eu act din presă de auto-propunerea domnului Orban din nou de a fi primul-ministru al României, după ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură post-decembristă. Nu ştiu nici cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi desemnat prim-ministru. Vom vedea. Nu sunt specialist în Constituţie, dar cu certitudine vom cere lămuriri până se va ajunge la un vot în Parlament”, a precizat el, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

Gestul lui Ciolacu vine după ce s-a speculat că între PSD și PNL ar exista un blat, așa după cum a afirmat și jurnalistul Ion Cristoiu.  ”Întreaga nebunie politică din aceste zile este doar un blat între PNL și PSD, care joacă unul pentru celălalt, în așa fel încât cele două mari partide să fie singurii actori relevanți pe scena politică, iar cei de la USR să pice între scaune”, a spus Ion Cristoiu.

Te-ar putea interesa și: