Statul Islamic ar fi numit deja un succesor

Potrivit Newsweek, Abdullah Qardash, numit uneori Kardesh și cunoscut și sub numele de Hajji Abdullah al-Afari, a fost numit de Bagdad în august pentru a conduce „afacerile musulmane” titra jurnalul oficial al ISIS Amaq, dar niciodată aprobat public de grup. Raportul îl descrie pe „succesorul lui Baghdadi” ca fiind anterior un ofițer militar superior al lui Sadam Hussein.

Deși se știe puțin despre fostul ofițer militar irakian care a servit sub comanda lui Saddam Hussein, un oficial regional de informații a cerut să rămână sub anonimat, şi a declarat pentru Newsweek că Qardash ar fi preluat “funcţia” lui Baghdadi.

Având în vedere că ISIS este acum în mare parte o „mișcare subterană” – împărțită în celule locale limitate la nord-estul Siriei și la vestul Irakului, orice poziție „de conducere” a ISIS ar putea în cel mai bun caz doar simbolică. Între timp, anumiți analiști și observatori ISIS contestă puternic acuratețea afirmației Newsweek potrivit căreia Qardash a preluat controlul ISIS , recunoscând în același timp că „are importanţă” în organizației.