Evenimentul Zilei > Sport > Cine o mai opreşte pe Manchester City. Trupa lui Guardiola a obţinut cea de-a 19-a victorie consecutivă
Cine o mai opreşte pe Manchester City. Trupa lui Guardiola a obţinut cea de-a 19-a victorie consecutivă

Cine o mai opreşte pe Manchester City. Trupa lui Guardiola a obţinut cea de-a 19-a victorie consecutivă

Manchester City continuă să defileze în acest sezon. Britanicii nu au avut emoţii în turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor şi au câştigat clar partida de la Budapesta, cu Borussia Monchengladbach, cu scorul de 2 - 0.

Portughezul Bernardo Silva (’29) şi brazilianul Gabriel Jesus (’65) au adus cea de-a nouăsprezecea victorie consecutivă pentru vicecampioana Angliei, însă Pep Guardiola nu e pe deplin mulţumit de elevii săi. Catalanul în vârstă de 50 de ani a găsit şi minusuri în jocul cetăţenilor şi cere mai multă atenţie pe faza de finalizare.

În competiţia aceasta nu ai prea multe margini de eroare. Atunci când avem o situaţie de unu contra unu sau trei contra doi, trebuie să finalizăm acţiunea. Băieţii noştri ştiu că în Premier League putem să mai pierdem puncte, dar în Liga Campionilor e necesar să fim mult mai cerebrali” a fost mesajul lui Guardiola pentru căpitanul Raheem Sterling şi ceilalţi coechipieri ai săi.

Apărarea, cheia succesului

Tehnicianul spaniol a lăudat, în schimb, buna organizare a apărării sale şi presingul colectiv realizat de englezi în jumătatea de teren a germanilor. „În general, am făcut un meci bun. Jocul nostru defensiv este motivul pentru care am reuşit să obţinem nouăsprezece victorii la rând, iar faptul că nemţii nu au reuşit să expedieze decât un singur şut pe poartă şi acesta a venit tocmai pe final se datorează efortului colectiv de echipă pe care l-am făcut în faţă” a sunat analiza lui Guardiola, de la sfârşitul confruntării găzduite de „Puskas Arena” din Ungaria.

Antrenorul principal al lui City spune răspicat că, pentru a avea şanse la cucerirea trofeului Champions League, elevii săi trebuie să păstreze acest ritm ridicat de joc şi să facă o bună tranziţie a jocului ofensiv cu cel defensiv.

Fotbalul nu înseamnă doar atac sau doar apărare, ci e nevoie de ambele. Jucătorii noştri sunt fantastici. Fără fotbalişti de valoare, nu putem să etalăm acest tip de fotbal total. Am o relaţie extraordinară cu ei” a explicat Pep Guardiola ingredientele succeselor albaştrilor din actualul sezon.

Ultima înfrângere a lui Manchester City datează din 21 noiembrie, atunci când Kevin de Bruyne şi compania au fost nevoiţi să părăsească terenul cu capul plecat, după disputa cu Tottenhamul lui Jose Mourinho.