Evenimentul ZileiActualitateCine este bărbatul care a decedat în explozia la Petromidia. Soția născuse recent

Cine este bărbatul care a decedat în explozia la Petromidia. Soția născuse recent

Cine este bărbatul care a decedat în explozia la Petromidia. Soția născuse recent
În urma exploziei urmate de incendiul uriaș care a mistuit, vineri, rafinăria Petromidia de la Năvodari, s-au înregistrat șase victime. Din nefericire, o persoană și-a pierdut viața. Este vorba despre Iulian Atanasiu, în vârstă de 32 de ani, care lasă în urmă o soţie îndurerată şi un copil mic.

Conform primelor informaţii, Iulian Atanasiu a intrat de dimineața în schimbul 1, iar la ora 14:00 urma să fie înlocuit. Din păcate, nu a mai apucat pentru că vineri la ora 12:30 a avut loc o explozie puternică, urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia Năvodari acolo unde bărbatul lucra.

Ultima postare pe pagina sa de socializare a făcut-o joi dimineața, când alături de o poză cu răsăritul de soare a spus: „Cine se trezește de dimineață… Lucrează în ture!”.

Iulian Atanasiu era căsătorit de trei ani și avea un copil mic. Soția lui lucrează tot la Rompetrol.

„Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu.

„Nu e eroare umană, un echipament a cedat”

Potrivit acestuia, explozia s-a produs pe o platformă în care sunt diverse echipamente industriale și unde erau în acea perioadă cinci persoane. Întrebat ce a produs explozia, directorul Rompetrol a răspuns:

„La prima vedere, dar o să investigăm cu autoritățile și cu experții, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, a apărut flacără. Noi am acționat: se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt măsuri specifice. (…) Nu e o eroare umană cu siguranță, o să investigăm și o să vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.

Conform acestuia, instalațiile de la Petromidia au fost în revizie anul trecut, iar compania are toate verificările la zi. O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, scrie Antena3.

Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.


Accesează: