Cinci femei au fost UCISE pentru un dans nevinovat la nuntă

Cinci femei au fost UCISE pentru un dans nevinovat la nuntă

Au fost condamnate la moarte pentru desfrâu pentru un motiv cât se poate de banal: au îndrăznit să danseze la o nuntă.

Cinci femei din Pakistan au fost condamnate la moarte, motivul invocat fiind "desfrâu". Autorităţile consideră că cele cinci femei şi-au dezonorat familiile dansând cu doi bărbaţi la o nuntă.

Cazul şocant a fost prezentat în presa internaţională, după ce cei de la BBC au difuzat filmările cu cele cinci femei dansând la o nuntă cu doi bărbaţi. Autorităţile locale nu vor să mai recunoască în faţa jurnaliştilor că femeile au fost ucise.

Din informaţiile pe care le-au obţinut jurnaliştii, femeile au fost duse imediat după nuntă în faţa unui tribunal religios, jirga, şi au fost condamnate la moarte pentru desfrâu şi pentru că şi-au dezonorat familiile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi bărbaţi, Bin Yasir şi Gul Nazar, au fost aduşi prinşi şi aduşi la judecată ieri, fiind acuzaţi că au iscat violenţă în sat. Ei au depus mărturie în faţa Curţii că cele cinci femei au fost omorâte pe 30 mai, în urma sentinţei date de tribunalul religios.

Comisia pentru Drepturile Omului din Pakistan susţine că cel puţin 943 de femei şi fete au fost omorâte în 2011 în numele onoarei. De asemenea, în ţările musulmane conservatoare, femeile nu au voie să stea în aceeaşi încăpere cu un bărbat dacă nu le este rudă şi dacă nu sunt însoţite de un membru al familiei lor, iar dansatul cu bărbaţi cu care nu sunt rude este, de asemenea, interzis.