Ciclonul mediteranean a făcut ravagii în România. Gospodării inundate, ploi și ninsori

Ciclonul mediteranean a făcut ravagii în România. Gospodării inundate, ploi și ninsori Ciclon. Sursă foto: Chumphon Whangchom | Dreamstime.com

Ciclonul mediteranean a lovit România, aducând ploi, ninsori şi temperaturi scăzute. Mai multe gospodării din Arad și Timiș su fost inundate în ultimele ore.

România a fost lovită de un ciclon mediteranean, care a adus ploi și ninsori. În urma precipitațiilor abundente, mai multe gospodării au fost inundate. Potrivit meteorologilor, acest episod de iarnă nu ar mai dura foarte mult.

Ciclon mediteranean în România. Zeci de gospodării inundate

Ploile puternice aduse de acest ciclon mediteranean au inundat 15 gospodării din judeţul Timiş. Încă de aseară, temperaturile au scăzut semnificativ în majoritatea regiunilor.

Inundații.

Inundații. Sursa foto: Apele Române / Facebook

Temperaturile au înregistrat o scădere bruscă, consemnându-se diferențe de până la 10 grade Celsius de la o zi la alta. Potrivit meteorologului ANM, Mihăiță Huștiu, precipitațiile vor persista până joi seara, în special în zona de vest, unde se preconizează o cantitate semnificativă de precipitații. De asemenea, în unele zone montane va ninge abundent.  Conform prognozei ANM, temperaturile vor coborî sub zero grade în următoarele ore, situându-se între minus 5 și minus 6 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aşteptăm precipitaţii până joi seara, în special în zona de vest, pentru care s-a emis şi o informare. Va ploua destul de mult, iar la munte un episod de iarnă autentică, cu ninsori. Seara vom avea temperaturi negative, minus 5, minus 6”, a explicat Mihăiță Huștiu, meteorolog ANM.

Ciclon mediteranean

Vânt și frig. Sursa foto: arhiva EVZ

 

Urmează ninsori slabe

Ciclonul mediteraneean a provocat mai multe probleme în zona de vest a Europei. După ce a ajuns în România,

Unele regiuni din țară au fost sub cod galben de ploi timp de câteva ore. Totodată, 15 gospodării au fost inundate, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea unor persoane. Potrivit meteorologilor, în ultimele ore au căzut peste 20 de litri de apă pe metrul pătrat.

Ciclon mediteranean în România. Zeci de localități, afectate de viitură

După câte zile cu temperaturi scăzute, vremea se schimbă în weekend, spun meteorologii. Conform prognozei, în prima parte a weekend-ului, mercurul va urca în termometre până 20 de grade Celsius. 

Alerta meteo rămâne însă valabilă până joi, la ora 20.00. Dacă la munte se va depune un strat gros de zăpadă, în Bucureşti, vremea se va răci, urmând să fie înregistrate ploi slabe.