Evenimentul Zilei > Politica > Chițoiu și Gerea nu participă la ședința de guvern
Chițoiu și Gerea nu participă la ședința de guvern

Chițoiu și Gerea nu participă la ședința de guvern

Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, pentru care PNL a cerut schimbarea din funcţia de ministru al Finanţelor, respectiv al Economiei, nu participă la şedinţa Guvernului, în ciuda anunțului contrar făcut de Liviu Dragnea.

PNL a propus înlocuirea lui Chițoiu cu Eugen Nicolăescu și a lui Gerea cu Teodor Atanasiu, dar noii miniștri nu și-au preluat funcțiile, în contextul conflictului din USL.
Luni, liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat însă că nu a trimis încă actele pentru ca preşedintele Traian Băsescu să emită decretele de eliberare din funcţie a miniştrilor PNL pentru care conducerea partidului liberal a propus noi persoane, deoarece PNL a propus o amânare a deciziei legată de Iohannis.
"Trebuia să fac documentele pentru emiterea decretului de către preşedinte. Evident că le fac în momentul în care am şi noile propuneri, pentru că ideea să las trei ministere fără ministru care să le conducă e o idee total greşită. Din acest punct de vedere, astăzi i-am propus domnului Iohannis, şi am şi insistat, să vină deja ministru de Interne, ca să avem o anumită stabilitate, şi după ce facem în Parlamenent restructurarea, să ocupe şi funcţia de vicepremier. Decizia politică a colegilor liberali a fost aceea de a mai aştepta, dar important este – sigur, la Interne, este domnul Oprea în acest moment – dar la fiecare din celelalte ministere sunt Chiţoiu, Gerea, Nicolăescu, până în secunda în care facem numirile alea. Adică, nu las o funcţie, un minister, fără şef", a spus Ponta.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat însă, ieri, că premierul Victor Ponta nu a numit încă interimarii care să preia portofoliile miniştrilor care au demisionat, menţionând că, din acest motiv, Guvernul funcţionează la acest moment, practic, ilegal.
Vicepremierul Liviu Dragnea dădea de înțeles în această dimineață că deoarece demisiile miniștrilor nu au devenit operative, Chițoiu ar putea fi prezent la ședința de guvern.
CITIȚI ȘI:

  • Liviu Dragnea: Demisiile miniștrilor liberali nu au fost înregistrate. Chițoiu participă la ședința de Guvern