Evenimentul Zilei > International > China vrea să construiască cel mai lung tunel pe sub mare din lume
China vrea să construiască cel mai lung tunel pe sub mare din lume

China vrea să construiască cel mai lung tunel pe sub mare din lume

China este pregătită să construiască primul tunel submarin pentru trenuri de mare viteză în provincia sudică Zhejiang, a informat mass-media chineză vinerea aceasta.

Tunelul urmează să treacă pe sub mare pe o distanță de 16,2 km, în timp ce lungimea totală a căii ferate urmează a fi de aproape 70 km între orașele Ningbo și Zhoushan, relatează agenția de știri guvernamentală chineză, Xinhua.

Concepute pentru a rula cu o viteză de 250 km pe oră, trenurile vor reduce timpul de călătorie de la 1,5 ore în prezent la aproximativ o jumătate de oră.

Provincia Zhejiang, care se află  la sud de  orașul Shanghai, a fost una din primele regiuni ale Chinei în care au fost  construite linii feroviare de mare viteză.

Lungimea căilor ferate de mare viteză din China a ajuns acum circa 25.000 km, echivalentul a 60% din totalul mondial de căi ferate de mare viteză.

Cu proiecte precum linia Beijing-Shanghai – care este cea mai rapidă cale ferată din lume, cu secțiuni pe care trenurile pot ajunge până la 350 km pe oră – sau legătura dintre Hong Kong și rețeaua feroviară națională chineză, în ultimii ani trenurile de mare viteză au devenit unul dintre principalele elemente ale dezvoltării infrastructurii din China.