Evenimentul Zilei > International > China va inaugura pe 24 octombrie cel mai lung pod din lume
China va inaugura pe 24 octombrie cel mai lung pod din lume

China va inaugura pe 24 octombrie cel mai lung pod din lume

Cel mai lung pod marin din lume, Podul Hong Kong-Zhuhai-Macao, va fi deschis circulației pe data de 24 octombrie, au declarat sâmbătă autoritățile chineze.

Podul cu o lungime de 55 de kilometri, situat în apele estuarului râului Pearl, va fi cel mai lung pod marin din lume, relatează agenția de știri de Xinhua.

Construcția podului în valoare de  17 miliarde de dolari americani  a început în decembrie 2009.

Acest pod va reduce timpul de călătorie între Hong Kong și orașul chinez  Zhuhai de la trei ore la doar 30 de minute.

Podul va fi deschis traficului pe data de 24 octombrie, după ce inițial ar fi trebuit să fie inaugurat în anul 2016, au declarat reprezentanții autorității de stat care are în administrare acest pod.

Anterior, aleșii din parlamentul zonal din Hong Kong au avertizat asupra faptului că podul, care face  legătura directă cu Aeroportul Internațional din Hong Kong, ar putea cauza valori suplimentare de  trafic pe insula Lantau și ca urmare ar putea cauza noi probleme de congestionare a traficului rutier, scrie cotidianul South China Morning Post.

Departamentul de Transport din Hong-Kong a limitat deja numărul de permise acordate autoturismelor private care permit traficul transfrontalier între Teritoriul autonom al Hong-Kong-ului și Republica Populară Chineză  la 5.000.

Un studiu comandat de guvernul din Hong-Kong în anul 2016  estima că până în anul 2030 aproximativ 29.100 de vehicule ar folosi podul zilnic, , ceea ce a fost cu 12% mai puțin decât o estimare efectuată în anul 2008.