China pregătește marea invazie? Noul Război Rece s-ar putea transforma într-un masacru

China pregătește marea invazie? Noul Război Rece s-ar putea transforma într-un masacru

20 de avioane militare chineze au intrat vineri în zona de identificare a apărării aeriene din Taiwan. E vea mai mare demonstrație de forță a Beijingului împotriva autorităților din această insulă.

China pregătește invazia? Incursiunea chineză marchează o escaladare dramatică a tensiunii de-a lungul strâmtorii Taiwanului. Temerile cresc, însă, în întreaga lume. China nu a renunțat niciodată să revendice suveranitatea insulei și nu a exclus niciodată posibilitatea de a folosi forța militară pentru a-și atinge obiectivul.

UE se zgâlțâie din temelii! Alături de Merkel se duce și Macron

Chiar dacă autoritățile taiwaneze nu au capacitatea de a rezista unei debarcări, pot conta pe ajutorul militar american. Cu alte cuvinte, orice încercare a Chinei de a ocupa Taiwanul ar putea declanșa o înfruntare militară între Washington și Beijing. Dincolo de toate aceste speculații, situația nu e deloc liniștitoare.

Încă un pas spre un război între SUA și China

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că forțele sale aeriene au lansat rachete pentru a „monitoriza” incursiunea în partea de sud-vest a zonei de identificare a apărării aeriene. De asemenea, a spus că avioanele sale au avertizat aeronavele chineze, inclusiv prin radio.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta e cea mai mare incursiune declanșată până în prezent de către forțele aeriene chineze de când ministerul apărării din Taiwan a început să dezvăluie public provocările chineze. E vorba de avioane militare chineze care survolează aproape zilnic apele dintre sudul Taiwanului și Insulele Pratas, insule din Marea Chinei de Sud care se află în Marea Chinei de Sud. .

În această incursiune, unele dintre aeronavele chineze au trecut prin Canalul Bashi care separă insula de Filipine, a declarat ministerul apărării din Taiwan într-un comunicat.

Exercițiile arată că există un plan pentru debarcarea în Taiwan

Un militar de rang înalt din Taiwan a declarat pentru Reuters că armata chineză desfășoară exerciții care simulează un atac împotriva navelor de război americane care ar încerca să traverseze Canalul Bashi pentru a vebi în ajutorul Taiwanului dacă acesta ar fi atacat.

China, care pretinde că Taiwanul îi aparține, a intensificat în ultimelwe luni activitățile militare în apropierea insulei. Taiwanul susține că aceste provocări pun în pericol stabilitatea regională. Taiwanul a spus că flotila care a declanșat provocarea de vineri era alcătuită, printre altele, din patru bombardiere H-6K capabile să transporte arme nucleare și 10 avioane de luptă J-16.

E nevoie de 27 de miliarde pentru iminentul război cu China. Apelul disperat al amiralului american

Prezența unui număr atât de mare avioane de luptă în misiunea de vineri a fost neobișnuită. Acțiunea chinezilor pare să fi fost determinată de faptul că forțele aeriene ale Taiwanului au suspendat toate antrenamentele și misiunile după ce două dintre avioanele sale de vânătoare s-au prăbușit săptămâna aceasta.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea ministerului apărării din China. Beijingul spune în mod obișnuit că astfel de exerciții nu sunt nimic neobișnuit și sunt concepute pentru a arăta determinarea țării de a-și apăra suveranitatea.

Tot vineri, Taiwan și Statele Unite au semnat primul lor acord sub administrarea noului președinte Joe Biden, înființând un grup de lucru pentru pază de coastă. Înțelegerea survine după ce China a adoptat o lege care permite gărzii sale de coastă să deschidă focul asupra oricăror nave străine care îo amenință suveranitatea, scrie ziarul turc Daily Sabah.

Misterul pădurii subterane din Grecia. Crește într-o peșteră fără fund