Principalul obiectiv strategic al Chinei este de a arăta că este în primele rânduri în războiul împotriva coronavirusului și face eforturi uriașe de a salva umanitatea. Nu e vorba aici numai să contracareze propaganda „imperialiștilor americani”, ci și de nevoia de a  îndrepta imaginea șifonată a țării. Până la urmă, pandemia a izbucnit în China și există unele dovezi că liderii de la Beijing au ascuns pericolul timp de săptămâni, ceea ce a permis virusului să se răspândească.

Dacă la început au fost destul de neglijenți în ce privește coronavirusul, liderii chinezi au dat, însă, dovadă de profesionalism până la urmă și par să fi rezolvat în mare măsură problema, aplicând măsuri draconice, dar eficiente.

De aceeași determinare dau dovadă conducătorii de la Beijing și în ceea ce privește propaganda. Profitnd de faptul că SUA și Uniunea Europeană nu prea dau dovadă de mare solidaritate cu celelalte țări afectate, China și-a deschis larg baierele pungii. Beijingul trimite milioane de măști, echipe de medici și chiar ventilatoare în întreaga lume pentru a ajuta în lupta împotriva coronaviruslui. Miliardarul chinez Jack Ma a donat un milion de măști și sute de mii de truse de testare chiar Statelor Unite.„Vom face tot ce putem pentru a ajuta alte țări în lupta împotriva COVID-19” a declarat ambasadorul Chinei la ONU, Zhang Jun.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE