Bazându-se pe locația și pe condițiile geografice favorabile din regiunea Yantai, proiectul va include construcția de centre de cercetare și dezvoltare a rachetelor, sateliților, a platformelor de lansare din larg, precum și un centru pentru dezvoltarea aplicațiilor de satelit.
De asemenea, proiectul are rolul de a impulsiona dezvoltarea de produse inteligente, logistică, materiale aerospațiale noi și turism spațial, susține CASC.
China a lansat cu succes o rachetă Long-11 March de pe o platformă de lansare mobilă în Marea Galbenă, provincia Shandong, la data de 5 iunie. Este vorba de prima lansare spațială făcută de China de pe o platformă aflată pe mare.
Racheta a fost transportată către locul de lansare din portul Haiyang, regiunea Yantai.
Lansarea unei rachete de transport de pe o platformă aflată pe apă are multe avantaje față de lansările de pe teren solid. De exemplu, platforma de lansare este flexibilă, iar rachetele căzute reprezintă un pericol mai mic. Folosirea navelor civile pentru a lansa rachete de pe mare ar scădea costurile de lansare și i-ar da un avantaj comercial activității, potrivit experților.
În timpul unei întâlniri recente dintre Wu Yansheng, președintele consiliului de administrație al CASC, și Ling Wen, viceguvernatorul provinciei Shandong, acesta din urmă și-a exprimat speranța de a aprofunda cooperarea dintre cele două părți pentru a simplifica procedura lansărilor în larg, pentru a reduce costurile și pentru a promova dezvoltarea industriei spațiale.

 

Te-ar putea interesa și: