Evenimentul Zilei > International > China INTERZICE Ramadanul. Uigurii musulmani nu vor putea lua partea la activități religioase
China INTERZICE Ramadanul. Uigurii musulmani nu vor putea lua partea la activități religioase

China INTERZICE Ramadanul. Uigurii musulmani nu vor putea lua partea la activități religioase

Autoritățile din provincia chineză Xinjiang au interzis cetățenilor de religie musulmană să postească în luna sfântă a Ramadanului.

Anunțuri oficiale plasate pe site-urile de internet ale școlilor și instituțiilor administrative spun că interdicția are menirea de a proteja  cetățenii și de a preveni propaganda religioasă în școli și în structurile de conducere, relatează Washington Post.

”Niciun profesor nu va putea să participe la activități religioase, să inculce învățături religioase studenților sau să încurajeze studenții să participe la activități religioase”, se arată într-un anunț postat pe site-ul unei școli din Ruoqiang.

”Studenții nu vor putea să ia parte la activități religioase, să studieze cărți religioase sau să citeasă poezii cu temă religioasă, nu vor putea purta embleme sau simboluri religioase”, se mai arată în anunț.

Anunțurile vin pe fondul unor măsuri de securitate speciale în regiunea lovită recent de mai multe atentate cu bombă.

Uigurii, populaţie de origine turcă care reprezintă aproximativ jumătate din populaţia regiunii Xinjiang, sunt majoritatea musulmani.  Încă din timpul revoltelor din 2009, autorităţile locale au sporit măsurile de control asupra populaţiei locale ducând la multe condamnări pentru terorism, iar în timpul Ramadanului măsurile sunt înăsprite.